Жабер изненада Свитолина, Мугуруса намери място на полуфиналите в Чикаго

от в 11:52 на 02.10.2021
Диана Андреева

Онс Жабер се намира в блестяща форма през сезон 2021, а играта й през последните месеци се оказа непреодолимо препятствие за редица състезатели. През тази вечер "жертва" на представителката на Тунис стана Елина Свитолина. Световтата номер шест бе считана за абсолютна фаворитка в срещата, ала в хода на мача тя бе изцяло в ролята на изоставаща и в крайна сметка отстъпи с 6:4 6:2. 

Мачът започна отлично за Свитолина, която бе категорична в играта си както от дъното на корта, така и на мрежата. Това позволи на Елина уверено да поведе с 4:1 в резултата, като изглеждаше сякаш нейната опонентка изобщо не се чувства в кондиция. Внезапно обаче нивото на ураинката спадна и тя не успя да спечели нито гейм повече, предавайки първата част. 

Вторият сет се разви доста по-категорично, като интригата изцяло отсъстваше. Жабер бе намерила перфектния си ритъм и бе безпогрешна от дъното на корта, докато неприятностите за Свитолина сериозно се увеличиха и тя все по-трудно печелше точки. В крайна сметка силите на Елина достигнаха за спечелването едва на два гейма и тя бе принудена да напусне надпреварата в Чикаго. 

В друг мач от програмата за деня Гарбинье Мугуруса надигра световната номер 200 Май Хонтама. Испанката нито за миг не се поколеба в двубоя с изненадата на турнира и се поздрави с успех след крайното 6:3 6:2. Така тя си осигури сблъсък с Маркета Вондрушава, като победителката ще намери място в заключителния етап на надпреварата. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жабер изненада Свитолина, Мугуруса намери място на полуфиналите в Чикаго Диана Андреева
Теми:  
Гарбинье Мугуруса | елина свитолина | онс жабер | тенис турнир в чикаго

Коментари





Следвайте ни в Facebook