Жабер обърна действащата шампионка Андрееску в Монреал; Джорджи спря Квитова

от в 12:36 на 13.08.2021
Владислав Риждов

Онс Жабер, която прави един от най-добрите си сезони в своята кариера, се класира за четвъртфиналите на надпреварата в Монреал, след като обърна действащата шампионка Бианка Андрееску - (5)6:7 6:4 6:1.

Двубоят започна по-добре за Андрееску, която поведе рано с 2:0, ала след това претъпря спад в играта си и Жабер спечели четири безответни гейма, за да се доближи максимално до успеха в първата част. Все пак шампионката от турнира в Торонто отпреди две години продължи да се бори и успя да възстанови равенството в геймовете, а в тайбрека си извоюва ранна преднина, която задържа до самия край, за да поведе в общия резултат. Втората част бе изцяло равностойна, като и двете се представяха добре при сервис. В края обаче световната номер 22 се добра до сетбол и след като го реализира още от първия си опит, взе на сметката си втория сет.

Решителният сет протече под диктовката на тунизийската представителка. Жабер вдигна оборотите още от самото начало и не даде никакви шансове на Андрееску в хода на частта. Четвъртфиналистката от Уимбълдън реализира два пробива и загуби само едно точка при успешлно пласиран първи сервис, за да се поздрави с победата. 

Камила Джоржди също намери мястото си в четвъртфиналната фаза. Италианката не даде сет на Петра Квитова - 6:4 6:4 и постигна втора поредна победа над бившата шампионка от Шлема. В откриващия сет Джоржди потегли с брейк преднина и въпреки че Квитова успя да намали изоставането си, световната номер 71 се оказа по-солидната от двете и така поведе в отделните части. През втория сет пробиви отново не липсваха. На два пъти Джоржди открадна подаването на съперничката си, но и двата пъти Квитова моментално връщаше брейка. В самия край на мача обаче Джоржди навлезе в добра серия, печелейки осем поредни точки, като по този начин преодоля съпротивата на световната №12 и продължава напред.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жабер обърна действащата шампионка Андрееску в Монреал; Джорджи спря Квитова Владислав Риждов
Теми:  
камила джорджи | Обзори | онс жабер | тенис турнир в торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook