Жабер през усмивка: Рибакина ми открадна титлата; трябва да я науча как се празнува

от в 14:04 на 10.07.2022
Калоян Соколов

Онс Жабер е една от най-харесваните тенисистки в WTA Тура, както от феновете, така и от нейните колежки. Тунизийката се отличава с невероятния си технически арсенал и нестандартни отигравания на корта, а усмивката никога не слиза от лицето ѝ. Вчера Жабер трябваше да претърпи болезнено поражение във финала на Уимбълдън от Елена Рибакина, но все пак намери сили да демонстрира характерното си чувство за хумор по време на шампионската церемония:

"Бих искала да поздравя Елена за спечелената титла. Тя игра невероятно и напълно заслужава титлата. Надявам се следващата година трофеят да бъде мое притежание. Нямаше да бъда на този финал, ако не беше помощта от щаба ми. Там са хората, които вярват безусловно в мен и непрекъснато ме предизвикват да ставам все по-добра. Изключително съм им благодарна за всичко през годините. Елена открадна моята титла, но всичко е наред. Хубаво е да играеш срещу нея, защото може да те победи в много важен мач и пак няма да има никаква реакция от нейна страна. Трябва да я науча как да празнува. 

Накрая бих желал да благодаря на всички африканци по света, които ме подкрепяха по време на турнира. Получих хиляди съобщения на подкрепа, а много мои сънародници пропътуваха разстоението до Лондон, за да ме гледат на живо. Постоянно усещах тяхното приствие на корта и беше прекрасно. Надявам се да не съм ги разочаровала и съм убедена, че ми предстоят още много финали. Искам да бъда вдъхновение за всички подрастващи играчи от тази част на света, които се съмняват, че могат да пробият на голямата сцена. Аз доказах, че всеки може да постигне мечтите си, ако го иска достатъчно силно" - завърши речта си световната номер две.

Източник: Firstsportz

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жабер през усмивка: Рибакина ми открадна титлата; трябва да я науча как се празнува Калоян Соколов
Теми:  
wta | елена рибакина | интервюта | любопитно | онс жабер | уимбълдън 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook