Жабер след финала: Скоро ще спечеля титла от Шлема; не харесвам Швьонтек в момента

от в 01:52 на 11.09.2022
Мартин Петков

Ига Швьонтек е новата шампионка от Откритото първенство на САЩ, с което полякинята все повече затвърждава статута си на най-добрата тенисистка в WTA Тура и вече може да се похвали с трета титла от Големия шлем в колекцията си, но пък за сметка на това първа такава на твърде кортове. В мача за титлата световната номер едно повали Онс Жабер, която с представянето си в хода на състезанието се превърна в първата арабска жена, достигнала сблъсък от подобен ранг на US Open. Тунизийката, за съжаление на хилядите си фенове в своята родина, трябваше да претърпи ново крушение във финал на "мейджър" надпревара, след като по-рано тази година остана в ролята на подгласничка и на Уимбълдън, но все пак бъдещата световна номер 2 трудно съумя да сдържи емоциите си при церемониалната реч, държейки отличието за вицешампион:

"Искам да благодаря на публиката за подкрепата. Наистина се опитах, но Ига го направи доста по-трудно за мен и заслужи победата, не я харесвам особено много в момента, ха-ха. Изумителни две седмици, ако трябва да съм честна, събитията от финала ми на Уимбълдън се повториха, но ще продължа да работя усилено и ще спечеля титла скоро. Фактът, че съм първата жена от Африка, която играе в мача за титлата тук, означава много за мен и аз преследвам целите си, най-голямата от които е да завоювам "мейджър" трофей. 

Искам да вдъхновявам новите генерации, както мен ме вдъхновиха легенди като Мартина (Навратилова), Аранча (Санчес) и много други. Благодаря също на отбора си, те винаги са ме подкрепяли, както и на президента на тунизийската тенис федерацията, като се надявам много други деца да са на моето място един ден и това просто е началото." - коментира Жабер, която продължава да е в очакване на своя триумф на най-високо ниво в тениса.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жабер след финала: Скоро ще спечеля титла от Шлема; не харесвам Швьонтек в момента Мартин Петков
Теми:  
us open | wta | ига швьонтек | интервю | онс жабер | финал

Коментари





Следвайте ни в Facebook