Жерар Пике гарантира: Надал ще участва в новия формат на Купа "Дейвис"

от в 20:55 на 17.10.2018
Георги Христов

Жерар Пике обяви, че има уверението на Рафаел Надал, че той ще участва в новия формат на Купа "Дейвис". Както е известно испанският футболист е част от група инвеститори, които от следващата година ще предложат по-голяма интрига по време на надпреварата.

Защитникът на Барселона е говорил лично с Рафа, който му обещал, че ако не е контузен, ще се включи.

"Ако световният №1 участва, то това е повече от достатъчно," обясни Пике по време на официална презентация на Купа "Дейвис" за следващите две години. "Рафа е много позитивно настроен за състезанието, особено докато се провежда в Мадрид," допълни Пике.

От своя страна Жерар е наясно, че няма да му е лесно при преговорите с останалите суперзвезди в играта. Той оглавява групата Kosmos, която в партньорство с Международната тенис федерация ще си сътрудничи по организацията на проекта.

"Това е отборно състезание и е невъзможно всички топ играчи да се включат. Някои няма да се класират, а и не всички ще искат да играят така или иначе. Разбира се, че искаме повечето да са на линия, но ще се съсредоточим върху отборите," допълни испанският национал.

Важно е да се отбележи, че Роджър Федерер и Новак Джокович от сега обявиха намерението си да не участват. Швейцарецът развива подобен проект в лицето на Laver Cup. Въпреки всичко Пике се надява да придума сърбина. "Много съм уверен, че ще успеем да доведем до успешен край преговорите с топ играчите."

Новият формат предвижда турнир от 18 отбора, а първият шампионат ще се състои между 18 и 24 ноември в Magic Box arena в Мадрид. Наградният фонд, според организаторите пък ще се доближава до този в турнирите от Големия шлем.

"Убедени сме, че това може да се превърна в една приказна седмица за тениса. Целта ни е да помогнем," вярва Пике.

Полуфиналистите през 2018 - Хърватия, Франция, Испания и САЩ са с гарантирано място в турнира заедно с Аржентина и Великобритания.

Както е известно между 23-25 ноември в Лил Франция ще домакинства на Хърватия в спора за титлата този сезон.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жерар Пике гарантира: Надал ще участва в новия формат на Купа "Дейвис" Георги Христов
Теми:  
жерар пике | купа дейвис | рафаел надал | тенис | тенис турнири

Коментари





Следвайте ни в Facebook