Жерар Пике: Купа "Дейвис" няма да се превърне в Купата на Пике, бъдете сигурни

от в 10:21 на 24.11.2018
Калоян Пламенов

Защитникът на Барселона Жерар Пике обяви пред френското издание "Екип", че Купа "Дейвис" няма да се превърне в Купата на Пике, както говорят доста запалени тенис почитатели и специалисти.

Той е част от групата инвеститори, които ще предложат по-голяма интрига в турнира и ще го променят. Испанският национал оглавява групата "Космос", която е в партньорство с Международната тенис федерация и двете ще си сътрудничат по осъществяването на новия проект.

"В тениса големите играчи вече не играят в Купа "Дейвис", въпреки че този турнир е с невероятна история и престиж. Именно поради тази причина ние предложихме формата му да бъде сменен", обяви той. 

Цялата идея на Пике е надпреварата да стане атрактивна и за най-големите тенис звезди и те регулярно да взимат участие в мачовете за своите страни в новия формат, като за тази цел той е сигурен, че колкото и натоварени да са им календарите те могат да се жертват.

"Нямам никаква битка с егото, не искам да влизам в разни дискусии за това и да си губя излишно времето. Турнирът Купа "Дейвис" няма да се превърне в Купата на Жерар Пике. Моят приоритет е със здрава работа да се създаде една добра конкуренция в надпреварата", добави още той. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жерар Пике: Купа "Дейвис" няма да се превърне в Купата на Пике, бъдете сигурни Калоян Пламенов
Теми:  
жерар пике | купа дейвис | тенис | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook