Жерар Пике: Опитах да се срещна с Федерер, но това бе много трудна задача

от в 13:47 на 25.11.2018
Калоян Пламенов

Бранителят на Барселона Жерар Пике се е опитал да си уреди среща с Роджър Федерер, за да обсъди и с него новия проект за Купа "Дейвис" и промените в турнира, които предстоят, но в крайна сметка не е успял и е говорил само с неговия агент.

За това призна самия той и същевременно обяви, че за него е важно мнението на всеки един от водещите играчи за това, което предстои да се случи с надпреварата. Пике е част от групата инвеститори, които ще предложат по-голяма интрига в турнира със сериозни реформи в него.

Испанският национал оглавява групата "Космос", която в партньорство с международната тенис асоциация ще направи промените в надпреварата, а основната идея е засилване на конкуренцията и същевременно големите звезди отново да играят в турнира.

"Опитах се да говоря с Федерер, както направих с всички останали водещи тенисисти, но това е трудно. Говорих само с неговия агент Тони Годсик. В крайна сметка всеки управлява кариерата си по начина по който желае и по който вярва, че е най-добрият", обяви Пике пред "Екип".

"Може би не иска да участва в този проект. Аз уважавам неговия избор. За мен това е окей", добави испанецът.

На тазгодишния US Open Федерер направи интересен коментар за начинанията на Пике и призна, че за него е странно да види един футболист в света на тениса.

"Да, аз съм футболист. Но би ли било по-правилно ако участвах в тениса само като бизнесмен? Защо е толкова важно какъв си и от къде си? Важното е да имаш добри идеи и да искаш да ги реализираш и да помогнеш на спорта", каза в своя защита Жерар. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жерар Пике: Опитах да се срещна с Федерер, но това бе много трудна задача Калоян Пламенов
Теми:  
жерар пике | купа дейвис | роджър федерер | тенис | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook