Жребият е хвърлен: Томова и Шиникова научиха съперничките си в пресявките на US Open

от в 22:06 на 22.08.2022
Мирела Николова

След точно седмица ще стартира последният турнир от Големия шлем за годината, а именно Откритото първенство на САЩ. През тази година две българки - Виктория Томова и Изабелла Шиникова, ще се състезават за място в основната схема на надпреварата в Ню Йорк, но за да постигнат това, ще трябва да запишат три последователни победи в квалификациите, започващи във вторник (23 август).

Томова, която е поставена под номер осем в пресявките, ще открие участието си с двубой срещу бившата №88 Альона Болсова, която понастоящем заема 209-ата позиция в световната ранглиста. Испанката, родена в Молдова, е достигала до основната схема на всяка от четирите "мейджър" надпревари, като освен това може да се похвали и с участие в осминафиналите на Ролан Гарос преди 3 години. До момента двете имат една среща помежду си от 2015-а, когато нашето момиче отпуска само два гейма на съперничката си. 

При победа за българката предстои сблъсък с някоя измежду световната №323 Катарина Завацка и 21-годишната швейцарка Джоан Зюгер, която прави най-силния си сезон досега в кариерата и се намира пос номер 167 в класацията. Ако успее да достигне до финалния етап на пресявките, то най-добрата ни тенисистка би могла да се изправи срещу 20-ата поставена Юлия Грабер.

Жребият не бе никак благосклонен към другата ни представителка Изабелла Шиникова, след като я изправи срещу 119-ата в света Кристина Букша, която, също като Болсова, е родена в Молдова, но се състезава за Испания. През последните седмици тя се намира в страхотна форма и намери място в основната схема на три поредни престижни WTA надпревари, включително Мастърса в Торонто. В случай че постигне изненада в първия етап, впоследствие Белла ще срещне Мария Карле или Синя Краус, а като най-вероятна нейна противничка в третия кръг би била втората поставена Лин Жу.

Пълната схема за квалификационния турнир в Ню Йорк можете да разгледате тук:

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият е хвърлен: Томова и Шиникова научиха съперничките си в пресявките на US Open Мирела Николова
Теми:  
us open | us open 2022 | wta | бгтенис | виктория томова | жребий | изабелла шиникова

Коментари





Следвайте ни в Facebook