Жребият на US Open - сестрите Уилямс, Халеп и Мугуруса в един поток

от в 11:01 на 24.08.2018
Мария Петрова

Сестрите Серина и Винъс Уилямс може да се срещнат още в третия кръг на Откритото първенство на САЩ. Двете американки попаднаха в най-горната четвърт на схемата, в която водачка е лидерката в световната ранглиста Симона Халеп.

Шесткратната шампионка в Ню Йорк Серина Уилямс е поставена под номер 17 и ще стартира срещу Магда Линет от Полша. Победителката през 2000 и 2001 година Винъс Уилямс, 38-годишна, пък започва срещу други бивша шампионка Светлана Кузнецова. 33-годишната Кузнецова, която се включва със специална покана, триумфира на "Флашинг Медоус" през 2004 година.

Халеп, полуфиналистка през 2015 година, пък ще играе в първия кръг срещу Кайа Канепи.

В тази четвърт е и двукратната шампионка в турнирите от Големия шлем Гарбине Мугуруса. 12-ата в схемата испанка ще ще стартира срещу китайката Шуай Чжан. Финалистката от 2016 година и номер 8 в схемата Каролина Плишкова също попадна в най-горната част на схемата. Тя ще играе срещу Зарина Диас.

Защитаващата титлата си и трета в схемата Слоун Стивънс е във втората четвърт и започва срещу Евгения Родина (Русия). Още в третия кръг Стивънс може да срещне двукратната финалистка през 2012 и 2013 година Виктория Азаренка, чиято първа съперничка в Ню Йорк от 2015 година насам е Виктория Кузмова.

В долната половина номер 2 в схемата и двукратна финалистка през 2009 и 2014 година Каролина Вожняцки ще започне срещу шампионката на "Флашинг Медоус" през 2011 година Саманта Стосър.

Победителката през 2016 година и номер 4 Ангелик Кербер стартира срещу рускинята Маргарита Гаспарян.

Друга бивша шампионка Мария Шарапова ще играе срещу квалификантка. Победителката през 2006 година е 22-а в схемата. Номер 5 Петра Квитова от Чехия пък ще започне срещу Янина Викмайер.

Възможните осминафинали според номерата на поставените:
Халеп - В. Уилямс/С.Уилямс
Мугуруса - Ка. Плишкова
Стивънс - Мертенс
Гьоргес - Свитолина
Гарсия - Остапенко
Кийс - Кербер
Квитова - Касаткина
Бертенс - Вожняцки


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият на US Open - сестрите Уилямс, Халеп и Мугуруса в един поток Мария Петрова
Теми:  
us open | винъс уилямс | гарбине мугуруса | открито първенство на сащ | серина уилямс | симона халеп | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook