Жребият в Рим: Джокович и Надал отново в една половина, благоприятна схема за Алкарас

от в 20:42 на 06.05.2022
Мирела Николова

Надпреварата от сериите "Мастърс 1000" в Рим е последният голям подготвителен турнир преди Откритото първенство на Франция и както всяка година, така и през тази събира елита на световния мъжки тенис. През днешния ден бе изтеглен жребият за тазгодишното издание на турнира, който предвещава нова порция незабравими тенис емоции с най-добрите играчи в света, а сега нека разгледаме в детайли какво бихме могли да очакваме през идната седмица.

Схемата се оглавява от Новак Джокович, който ще стартира директно от втори кръг с двубой срещу Лойд Харис или Аслан Карацев, всеки от които се намира далеч от върховата си форма. При успех световният №1 най-вероятно ще се изправи срещу поставения под №14 Райли Опелка, като сред останалите възможни опции са завръщащите се от контузия Стан Вавринка и Борна Чорич. В същата четвъртина жребият постави още Феликс Оже-Алиасим и Диего Шварцман, които изглеждат като потенциални съперници на сърбина в битка за място на полуфиналите.

Рафаел Надал пък предвожда втората четвърт, като ще открие турнира с мач от втори кръг срещу Джон Иснър или квалификант, след което го очаква евентуален сблъсък с 13-ия поставен Денис Шаповалов. В тази част от схемата попаднаха още Каспър Рууд и Хуберт Хуркач, както и двама от състезателите, демонстриращи отличен тенис напоследък - Давид Гофен и Себастиан Корда, като един от изброените ще бъде опонентът на Матадора в четвъртфиналната фаза.

Най-високопоставен в третата четвъртина, където се намира и нашият Григор Димитров, е световният №5 Стефанос Циципас, който ще открие участието си именно срещу най-добрия ни тенисист, а победителят от сблъсъка помежду им навярно ще се изправи срещу Пабло Кареньо Буста. Тук попаднаха още Андрей Рубльов, Яник Синер, Фабио Фонини и Доминик Тийм, един измежду които ще спори за място на полуфиналите.

Водач в най-долната част на схемата е Александър Зверев, който ще стартира от втория етап срещу квалификант, а впоследствие е възможно да се изправи срещу Роберто Баутиста Агут. На четвъртфиналите германецът по всяка вероятност ще срещне Карлос Алкарас, в чиято осмина се намират трима от четиримата тенисисти, получили специална покана от организаторите. Откриващият двубой на младия испанец ще бъде срещу някого измежду участващия с "уайлд кард" Франческо Пасаро или Кристиан Гарин, а при успех, за влизане в четвъртфиналите тийнейджърът най-вероятно ще се изправи срещу деветия поставен Камерън Нори.

Пълната схема за надпреварата в Рим можете да разгледате тук:

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият в Рим: Джокович и Надал отново в една половина, благоприятна схема за Алкарас Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | григор димитров | жребий | карлос алкарас | новак джокович | рафаел надал | рим | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook