Жребият в Рим: Серина може да срещне Винъс още в първия си мач

от в 19:56 на 10.05.2019
Калоян Пламенов

Днес бе изтеглен жребият за силния женски турнир в Рим, който ще започне в началото на следващата седмица.

Водачка в горната схема е Наоми Осака, която е и лидерка в световната ранглиста към днешна дата, като японката ще почива в първия кръг и във втория ще се изправи срещу Александра Саснович от Беларус или Доминика Цибулкова.

Тя е и първа при поставените. Втора при поставените и водачка в долната половина на схемата е Петра Квитова, която също ще почива в първия кръг и във втория ще срещне Юлия Путинцева от Казахстан или квалификантка.

Симона Халеп е трета поставена. Тя също почива в първия кръг, а във втория ще се изправи срещу победителката от чешкия сблъсък между Маркета Вондрушова и Барбора Стрицова, които ще се срещнат на старта.

Каролина Плишкова, която е четвърта поставена, ще срещне във втория кръг Айла Томлянович от Австралия или квалификантка, а петата поставена и шампионка от последното издание на турнира Елина Свитолина ще се изправи срещу Виктория Азаренка или Шуай Джън. 

Каролина Вожняцки, която е единадесета при поставените, също може да има тежък мач във втория кръг. Тя започва срещу Даниел Колинс, а при победа може да срещне Гарбине Мугуруса, която от своя страна стартира с Шуай Джън.

Серина Уилямс е десета при поставените и се връща на корта след известна пауза след травма, като ще се изправи във втория кръг срещу сестра и Винъс или Елизе Мертенс, като това се очертава да бъде класически сблъсък, ако двете американки се срещнат една срещу друга. 

Възможни 1/4-финални срещи:
Наоми Осака - Кики Бертенс
Слоун Стивънс - Серина Уилямс
Елина Свитолина - Каролина Плишкова
Петра Квитова - Ашли Барти 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият в Рим: Серина може да срещне Винъс още в първия си мач Калоян Пламенов
Теми:  
винъс уилямс | серина уилямс | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook