Жребият в Рим: Швьонтек в една четвърт с Осака; Радукану - Андрееску на старта

от в 18:12 на 07.05.2022
Мартин Петков

Надпреварата от сериите "WTA 1000" в Рим е последният голям подготвителен турнир преди Ролан Гарос и както всяка година, така и през тази събира елита на световния женски тенис. През вчерашния ден бе изтеглен жребият за тазгодишното издание на надпреварата, който предвещава нова порция незабравими тенис емоции с най-добрите състезателки в света, а сега нека разгледаме в детайли какво бихме могли да очакваме през идната седмица.

Схемата се оглавява от действащата шампионка Ига Швьонтек, която ще стартира директно от втори кръг с двубой срещу Шелби Роджърс или Алисън Риск, всяка от които се намира далеч от върховата си форма. При успех световната №1 най-вероятно ще се изправи срещу поставената под №16 и бивша финалистка Виктория Азаренка. В същата четвъртина жребият постави още Анет Контавейт, Ема Радукану, Бианка Андреску и Наоми Осака, които са потенциални съпернички на полякинята в битка за място на полуфиналите.

Арина Сабаленка пък предвожда втората четвърт, като ще открие турнира си с мач от втори кръг срещу Шуай Жанг или участващата с ,,уайлд кард" Мартина Тревизан, след което я очаква евентуален сблъсък с 13-тата поставена Джесика Пегула, която по-късно днес ще спори за титлата в Мадрид. В тази част от схемата попаднаха още шампионката от 2020-та Симона Халеп и бившата финалистка Мадисън Кийс, а в допълнение виждаме поставените Белинда Бенчич и Даниел Колинс, както и демонстриращи отличен тенис напоследък - Аманда Анисимова и Анхелина Кахлина, като една от изброените ще бъде опонентката на именитата белоруска състезалка в четвъртфиналната фаза.

Най-високопоставена в третата четвъртина е световната №5 Мария Сакари, която ще открие участието си срещу носителката на титла от Шлема - Слоун Стивънс или полуфиналистката от Мадрид Екатерина Александрова, а победителката от сблъсъка помежду им навярно ще срещне младата Кори Гоф. Тук попаднаха още "мейджър" шампионките Гарбинье Мугуруса и Анджелик Кербер, както и финалистката през днешния ден от испанската столица Онс Жабер, като с една от изброените най-вероятно ще спори за място на полуфиналите.

Водач в най-долната част на схемата е Паула Бадоса, която ще стартира от втория етап срещу Вероника Кудерметова или квалификантка, а впоследствие е възможно да се изправи срещу Анастасия Павлюченкова или младата Лейла Фернандес. На четвъртфиналите испанката по всяка вероятност ще срещне финалистката от последните две издания и бивша шампионка Каролина Плишкова. Откриващият двубой на чехкинята ще бъде срещу някоя измежду Жил Тайхман, която достигна полуфинал в Мадрид, или домакинската представителка Жасмин Паолини, а при успех, за влизане в четвъртфиналите, седмата ракета на света ще премери силите срещу бившата шампионка от Ролан Гарос в лицето на Йелена Остапенко.

Пълната схема за надпревара в Рим може да разгледате тук:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият в Рим: Швьонтек в една четвърт с Осака; Радукану - Андрееску на старта Мартин Петков
Теми:  
wta | бианка андреску | ема радукану | жребий | ига швьонтек | наоми осака | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook