Жребият в Сарасота: Андреев открива участието си срещу бивш шампион в ATP Тура

от в 11:27 на 12.04.2022
Калоян Соколов

Адриан Андреев се пребори за мястото си в основната схема на Чаланджъра в Сарасота, след като преодоля пасив от сет и пробив срещу Моез Ечаргуи във втория квалификационен кръг на турнира. Българинът трябваше да отразява мачбол, но показа здрави нерви и продължи към същинския турнир, където ще премери сили с изключително опитния Раян Харисън.

Американецът е от едно поколение с Григор Димитров и двамата често си оспорваха най-големите титли в юношеските състезания. Харисън е бивш шампион от надпреварата в Мемфис, като беше считан за един от сигурните бъдещи лидери в мъжкия тенис и проби сред първите 50, още докато беше тийнейджър, само че колебливата му психика се оказа сериозна пречка за него по пътя към върха. Андреев и Харисън всъщност са добри приятели и прекараха заедно голяма част от предсезонната си подготовка в прочутата академия Брадентън.

Ако българинът съумее да преодолее съпротивата на настоящия световен номер 561, то във втори кръг го чака среща с един измежду Тунг-Лин Ву (номер 300) и Риджи Хиджиката, с когото Ади завоюва сребърен медал на младежката олимпиада през 2018-а година. При достигане до четвъртфиналите пък четвъртата ни ракета би могъл да премери сили с петия поставен Даниел Елахи Галан, а в същата половина място намери и Алехандро Табийо, който през тази година достигна до първия си финал на ниво ATP.

В американския град бихме могли да видим и голяма част от елитните играчи на страната домакин, сред които Стив Джонсън, Джак Сок и топ поставения Денис Кудла, а ето и снимка на пълния жребий:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият в Сарасота: Андреев открива участието си срещу бивш шампион в ATP Тура Калоян Соколов
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | жребий | раян харисън | сарасота | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook