Жребият в Щутгарт: Сблъсък между шампионка от Шлема и бивша №1 още на старта!

от в 16:51 на 17.04.2022
Мирела Николова

През изминалата седмица не се проведоха никакви турнири от категория WTA, след като графикът бе запълнен от двубоите от Световното отборно по тенис за жени -  Billie Jean King Cup. Сега обаче индивидуалните надпревари биват подновени и през следващите няколко дни предстои да се проведе престижният WTA 500 турнир в Щутгарт, който всяка година събира голяма част от топ тенисистките, а тази също не прави изключение.

Схемата се оглавява от световната №1 Ига Швьонтек, която почива на старта и ще започне директно от втори кръг с двубой срещу Виктория Голубич. При успех, в четвъртфиналната фаза е възможно да се изправи срещу Ема Радукану, която преди това обаче ще трябва да се справи със съпротивата на Жасмин Паолини или Камила Джорджи. В тази половина на схемата са още четвъртата поставена Мария Сакари и бившата №1 Каролина Плишкова, която на старта ще оформи интригуващ сблъсък с двукратната шампионка от Уимбълдън Петра Квитова. 

Водачка в долната половина е Паула Бадоса, на която също ѝ предстои да открие кампанията си във втори кръг срещу победителката измежду Елена Рибакина и тенисистка, тръгнала от квалификациите. На четвъртфиналите пък сред възможните опции за съперничка на испанката са Онс Жабер и Коко Гоф. Третата поставена Арина Сабаленка ще стартира с мач срещу Бианка Андрееску или Джул Нимайер, а в битка за място на полуфиналите може да срещне Анет Контавейт, която ще започне срещу друга бивша шампионка от Шлема в лицето на Анджелик Кербер.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият в Щутгарт: Сблъсък между шампионка от Шлема и бивша №1 още на старта! Мирела Николова
Теми:  
Арина Сабаленка | ема радукану | жребий | ига швьонтек | каролина плишкова | паула бадоса | петра квитова | щутгарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook