Жребият в Задар: Кузманов открива клей сезона срещу тежък съперник

от в 16:40 на 20.03.2022
Калоян Соколов

Димитър Кузманов беше намерил оптималната си форма в края на миналия месец, когато достигна до финала на Чаланджъра в индийския град Бенгалуру. Там Мико отстъпи на топ поставения Александър Вукич, но затвърди сериозния си прогрес през последните месеци на твърди кортове и заслужено се завърна в топ 200. Тогава обаче втората ни ракета получи лека травма по време на последвалото си участие в Купа "Дейвис" и нямаше възможност да пътува по турнирите през последните три седмици. 

Тези проблеми вече изглежда са зад гърба на българина, тъй като той ще се завърне в игра на надпреварата в град Задар, която ще се проведе на любимия му клей. Именно оттам са едни от най-хубавите спомени в професионална кариера на пловдивчанина, който през миналата година се класира за дебютния си Чаланджър финал на същото място и остана на няколко точки от титлата, губейки от Никола Милойевич в тайбрека на решителния сет.

Кузманов е поставен под номер седем в основната схема, но жребият далеч не беше благосклонен към него. Родният ни представител ще трябва да премери сили с коравия босненец Нерман Фатич още в откриващата си среща, а този опонент е добре познат за нашия национален състезател, като именно Фатич надделя в последната среща между двамата.

При евентуална победа, то за нашия сънародник предстои далеч по-лесно изпитание, срещайки един измежду местния представител Мили Поличак (номер 1498) и тенисист преминал през квалификациите. На четвъртфиналите пък е възможен двубой с Андрей Мартин, чийто път в спорта върви към финал и вече не притежава класата, която някога му позволи да влезе в топ 100.

Втората ни ракета попадна в горната половина, където водач е Джанлука Магер. Несъмнено това е големият фаворит за титлата и истината е, че италианецът играе далеч по-често в ATP Тура, отколкото на подобни състезания. Любопитна подробност е присъствието на Никола Милойевич в другия поток на схемата и на теория съществува шанс да видим повторение на миналогодишния мач за трофея.

Ето я и пълната схема в Задар:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият в Задар: Кузманов открива клей сезона срещу тежък съперник Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | димитър кузманов | жребий | задар | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook