Жребият за основната схема във Форли: Андреев ще срещне бивш №42 при мъжете

от в 19:29 на 10.01.2022
Владислав Риждов

През вчерашния ден Адриан Андреев разгроми 16-годишния Кристиан Капачи с 6:0 6:0 на старта на пресявките на Чаланджъра във Форли, Италия. По-рано днес пък българинът продължи с чудесните си изяви в италианския град и надделя в трисетова битка над третия поставен Михаел Геертс. Така Ади се класира за основната схема на надпреварата, а ето и какво отреди жребият за родния ни представител:

Опитен състезател застава на пътя на Андреев в първия кръг от основната схема, след като тегленият по-рано жребий отреди на нашия сънародник да се изправи срещу тунизиеца Малек Джазири. Джазири е бивш номер 42 в световната ранглиста при мъжете, като на ниво ATP достига до само един финал, на турнира в Истанбул през 2018 година. Далеч по-големи са успехите на тунизиеца в по-ниските нива, където той може да се похвали с 8 титли на ниво Чаланджър и с 9 на ниво ITF. Джазири е добре познат на българските фенове, след като през 2018 година на турнира в Дубай постигна победа над Григор Димитров, който тогава се намира под №4 в класирането.

Наглед предизвикателството пред Андреев не изглежда леко, но младият ни талант има всички шансове да се поздрави с победата и да прогресира напред в турнира, тъй като през последните няколко години Джазири страдаше от различни контузии, които оказаха влияние върху представянето му и сега 37-годишният играч се намира на 308-о място в световната ранглиста. При евентуален успех Андреев ще срещне един измежду Евгени Тюрнев и Антоан Оан.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият за основната схема във Форли: Андреев ще срещне бивш №42 при мъжете Владислав Риждов
Теми:  
challenger forli | адриан андреев | бг тенис | жребий | малек джазири | форли | Чаланджър | чаланджър форли

Коментари





Следвайте ни в Facebook