Жребият за Уимбълдън беше благосклонен: Кузманов попадна сред клей специалисти

от в 18:33 на 19.06.2022
Калоян Соколов

През вчерашния ден Димитър Кузманов спечели титлата на демонстративния турнир в Ливърпъл, като това беше първи трофей на трева в кариерата на пловдивчанина. Втората ни ракета нямаше особено голям опит върху тази настилка, на която беше играл единствено в миналогодишните квалификации на Уимбълдън, където беше надигран от опития Мариус Копил. Сега обаче българинът проведе далеч по-сериозна подготовка, за да свикне с особеностите на най-бързото възможно покритие и този път ще се надява на по-силно представяне в пресявките на третата "мейджър" надпревара през сезона. Всъкност Кузманов е един от двамата ни родни представители в квалификациите на турнира заедно с Изабелла Шиникова, които ще опитат да се присъединят към Григор Димитров и Виктория Томова в основната схема.

Жребият пък беше сравнително благосклонен към нашия сънародник, защото той попадна в поток, където поставените са клей специалисти и наглед изглеждат напълно преодолими. Първият съперник на Кузманов ще бъде участващия с "уайлд кард" Чарлз Брум. Местният представител се намира на незавидното 431-во място в световната ранглиста, но през тази седмица победи самия Жил Симон на състезанието в Нотингам и определено неговата предпочитана настилка е тревата.

При евентуален успех Мико ще премери сили с един измежду французина Антоан Ескофие и деветия поставен Педро Качин. Южоамериканецът прави невероятен сезон, триумфирайки в два турнира от сериите Чаланджър, ала никога досега не е печелил мач на трева през кариерата си. Нещата далеч не стоят така при Ескофие, който разполага с отличен начален удар и записа победа на тази настилка над сънародника си Лука Пуй, за когото си спомняме как достигна до четвъртфиналите на Уимбълдън през 2016-та година.

Финалното изпитание пред втората ни ракета пък се очаква да бъде сблъсък с Енцо Куако. Представителят на Франция не е сред поставените играчи, но само той може да се похвали с поне един спечелен двубой на трева от останалите тенисисти в тази част на схемата. Куако е бил на само една стъпка от основната схема на Уимбълдън през 2019-та, когато губи в последния квалификационен кръг от небезизвестния Камил Майхжак и определено световният номер 209 разполага с нужната вариация да бъде опасен опонент в Роухемптън.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият за Уимбълдън беше благосклонен: Кузманов попадна сред клей специалисти Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | димитър кузманов | жребий | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook