Жребият за Уимбълдън! Федерер и Джокович попаднаха в различни половини!

от в 12:42 на 25.06.2021
Калоян Соколов

Жребият при мъжете за Уимбълдън беше изтеглен, а Новак Джокович и Роджър Федерер попаднаха в различни половини, което дава надежди, че можем да станем свидетели на поредния шампионски мач между двамата на "свещената трева". Преди това обаче на тях им предстои много работа за вършене, а нека надникнем каква точно е тя.

Сърбинът е водач на схемата и ще открие кампанията си срещу талантливия тийнейджър Джак Дрейпър, който впечатли тенис обществеността с достигането си до четвъртфиналите в Куинс. Впоследствие за сърбина се задава евентуално повторение на финала от 2018-а година, защото още във втори кръг го чака Кевин Андерсън.

Първият поставен на пътя на Ноле е клей специалистът Алехандро Давидович Фокина, докато сред възможните опции за него в осминафиналите са Гаел Монфис и Кристиан Гарин. В същата четвъртина се намира и Андрей Рубльов, като световният номер 6 ще трябва да премине през съперници от ранга на Фабио Фонини и Яник Синер, за да си гарантира евентуален двубой със Стефанос Циципас във фазата на финалната осмица.

Финалистът от Ролан Гарос не се появи на нито една подготвителна надпревара и определено Франсис Тиафо не е най-мечтаното дебютно препятствие за балканеца. Оттам насетне съперниците на младока става още по-коварни, имайки предвид наличието на мощно сервиращите Вашек Поспишил и Карен Хачанов в неговата част от жребия. Тук също така място намериха още двама от най-ярките представители на младото поколение - Алекс Де Минор и Денис Шаповалов, а самият Анди Мъри е една от опциите пред канадеца за противник в третия кръг.

Долната половина е предвождана от Даниил Медведев, който има тежката задача да срещне Ян-Ленард Щруф на старта. Германецът надигра именития си съперник само преди седмица в Хале, а нататък далеч не става по-лесно за втория поставен, тъй като в трети кръг би могъл да премери сили с винаги опасния на трева Марин Чилич. Ако съумее да надиграе хърватина, то пък за шампиона от ATP Cup има реален шанс да се сблъска с нашия Григор Димитров, а българинът може да се окаже последното препятствие, което дели руснака от мечтан сблъсък срещу Роджър Федерер.

Самият швейцарец ще бъде тестван от самото начало, защото в неговата секция попаднаха френските ветерани Адриан Манарино и Ришар Гаске, както и местният любимец Камерън Нори, чиито изяви през сезона са повече от впечатляващи. В четвъртия кръг Маестрото сякаш наглед няма да има особени проблеми с един измежду Лоренцо Сонего и Пабло Кареньо Буста, които нямат особен афинитет към покритието на кортовете в Лондон.

Александър Зверев е друго голямо име, което може да се окаже на пътя на един от двамата изброени към финала. Саша никога досега не е показвал добра игра в британската столица и едва ли е особено щастлив от наличието на доказани тревни специалисти в четвъртината му. Германецът може да срещне опонент от ранга на Феликс Оже-Алиасим или Ник Кирьос в ранните етапи на турнира, като освен това ще му се наложи да се сблъска с шампиона от Куинс Матео Беретини.

Най-интересни двойки в първия кръг:

1. Новак Джокович - Джак Дрейпър

2. Роджър Федерер - Адриан Манарино

3. Лоренцо Музети - Хуберт Хуркач

4. Анди Мъри - Николоз Басилашвили

5. Фелисиано Лопес - Дан Еванс

6. Григор Димитров - Фернандо Вердаско

7. Алекс де Минор - Себастиан Корда

8. Стефанос Циципас - Франсис Тиафо

9. Беноа Пер - Диего Шварцман

10. Даниил Медведев - Ян-Ленард Щруф

Ето и пълната схема при мъжете за Уимбълдън:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият за Уимбълдън! Федерер и Джокович попаднаха в различни половини! Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | григор димитров | даниил медведев | жребий | новак джокович | роджър федерер | стефанос циципас | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook