Жребият за Winston-Salem Open: Суперсблъсък между Мъри и Кирьос още на старта!

от в 12:13 на 21.08.2021
Мирела Николова

Сезонът на твърди кортове в Северна Америка е в разгара си и идната седмица е последният шанс за тенисистите да настроят играта си и да навлязат в оптимална форма за перлата в короната на "американското лято" и четвъртия турнир от Шлема за годината - US Open. Последната подготвителна надпревара преди Откритото първенство на САЩ е Winston-Salem Open, който е от категория ATP 250 и ще стартира на 22 август. Тазгодишното издание предвижда страхотни тенис емоции, като най-високо поставените четирима състезатели са Пабло Кареньо Буста, Давид Гофен, Даниел Еванс и Мартон Фучович. 

Още на старта на надпреварата в Северна Каролина ни очаква изключително вълнуващ и непредвидим сблъсък, противопоставящ Ник Кирьос и участващия с "уайлдкард" Анди Мъри. До този момент двамата имат изиграни общо 6 официални срещи помежду си, като британецът води с 5:1.

Мъри и Кирьос попаднаха в долната половина на схемата, където най-високо поставен е Давид Гофен. Белгиецът се намира в серия от 5 поредни поражения, като последната му победа датира от началото на месец май. В опит да прекъсне тази негативна поредица световният №19 ще се изправи срещу Тиаго Монтейро или Джеймс Дъкъуърт, а при евентуален успех го очаква двубой с някого измежду Франсис Тиафо, Ник Кирьос и Анди Мъри. Във втората половина на схемата се намират още Мартон Фучович, Карлос Алкарас, Николоз Басилашвили и Лоренци Музети.

Топ поставен в надпреварата е  световният №13 Пабло Кареньо Буста, който ще открие кампанията си срещу Раду Албот или Сун-уу Квон, а впоследствие най-вероятно ще се изправи срещу най-близо поставения играч до себе си, а именно Доминик Кьопфер. Сред имената, които се отличават в горната част на жребия, са Марин Чилич, Александър Бублик, Беноа Пер и Дан Еванс.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият за Winston-Salem Open: Суперсблъсък между Мъри и Кирьос още на старта! Мирела Николова
Теми:  
atp | анди мъри | давид гофен | жребий | Ник Кирьос | пабло кареньо буста | Уинстън-Сейлъм

Коментари





Следвайте ни в Facebook