Жребият в Оейраш: Кузманов започва срещу квалификант, попадна в половината на Пер

от в 10:20 на 27.03.2022
Диана Андреева

Димитър Кузманов беше намерил оптималната си форма в края на миналия месец, когато достигна до финала на Чаланджър турнира в индийския град Бенгалуру. Там Мико отстъпи на топ поставения Александър Вукич, но затвърди сериозния си прогрес през последните месеци на твърди кортове и заслужено се завърна в топ 200 на АТР ранглистата. Тогава обаче втората ни ракета получи лека травма по време на последвалото си участие в Купа "Дейвис" и до момента той все още изглежда, че не се намира в оптимално физическо състояние, след като в началото на работната седмица допусна двусетова загуба още на старта в Задар. 

Ранното поражение коства нов спад в класирането на Кузманов, който напуска челната 200-ица на подреждането  от понеделник, но още през идната седмица Мико може да възвърне позиции, стига да се представи подобаващо на предстоящия Чалънджър турнир в Оейраш, Португалия. 

Кузманов през тази седмица не е сред поставените състезатели, но жребият все пак беше сравнително благосклонен към него. Родният ни представител ще трябва да премери сили с квалификант на старта, чието име обаче все още не е известно. При евентуална победа, то за нашия сънародник предстои далеч по-сериозно изпитание, срещайки един измежду участващия със специална покана от организаторите Педро Араухо и шестия в схемата Нуно Борхес. 

На четвъртфиналите пък е възможен двубой за Кузманов с Тиаго Монтейро, който може да се похвали с повече от един запомнящ се успех до момента през сезона, като сред победените от него състезали са включително Гаел Монфис и Ян-Ленард Щруф. Втората ни ракета попадна в горната половина, където водач е Беноа Пер - соченият за фаворит за спечелване на титлата на събитието. Пер обаче не се намира в най-добрия период от своята кариера и ранните поражения дори на ниво Чалънджър се превърнаха в често срещано явление за световния номер 49, който за последно се поздрави с два последователни триумфа преди повече от шест месеца.

Пълният жребий за турнира в Оейраш можете да разгледате тук:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Жребият в Оейраш: Кузманов започва срещу квалификант, попадна в половината на Пер Диана Андреева
Теми:  
challenger | димитър кузманов | жребий | кузманов | чалънджър тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook