Зимонич: Отстраняването ми от играчите като капитан на отбора ме изненада

от в 16:42 на 20.12.2020
Диана Андреева

Бившият капитан на Сърбия за Купа Дейвис - Ненад Зимонич, коментира назначаването на Виктор Троицки на неговия пост:

„Решението на играчите да ме отстранят от тази позиция наистина ме изненада. Те много добре знаеха, че искам да продължа работата си.

На 24 октомври беше завършено приемането на кандидатури за поста капитан и Сръбската федерация по тенис обяви, че аз съм единственият желаещ, който отговаря на всички изисквания. По време на моята работа (от 2017 до 2020 г.) екипът е постигнал добри резултати. Освен това, в продължение на 26 години в Тура, натрупах достатъчно знания и опит.

На 1 ноември Виктор Троицки ми се обади и каза, че играчите са изразили желание да го назначат за капитан на отбора. При това, те не ми обясниха причините за уволнението ми, а никога не са ми споменавали за никакви проблеми.

На 3 ноември разбрах, че играчите са подали молба за назначаване на Троицка за капитан. И на 25 ноември Федерацията обяви удължаване на заявленията с още една седмица.

Винаги съм подкрепял играчите не само в Купа Дейвис, но и в други ситуации. За мен беше голяма чест и отговорност да бъда част от националния отбор. Горд съм с резултатите си и с факта, че играчите ме избраха за капитан както в Купа Дейвис, така и на ATP Cup. Затова си помислих, че никой няма да постави под въпрос моя професионализъм, опит и знания “, - написа Зимонич в своя Twitter акаунт.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зимонич: Отстраняването ми от играчите като капитан на отбора ме изненада Диана Андреева
Теми:  
виктор троицки | ненад зимонич | сърбия

Коментари





Следвайте ни в Facebook