Зловещо: Бивша №1 изчезна безследно, след като обвини вицепремиер на Китай в изнасилване

от в 11:41 на 16.11.2021
Диана Андреева

Китайските тенис почитатели със сигурност уважават завидните успехи на Шуай Пен в WTA Тура. Двукратна шампионка от Големия шлем, Пен е бивша номер едно при двойките и е една от най-успелите състезателки на страната си. От 2020-а година насам тя не се е ссъстезавла наред с останалите си колеги, но наскоро отново се превърна в едно от най-често споменаваните имена в медйното пространство. Причината е, че в началото на месец ноември Пен сподели разтърсваща история в профила си в социалната мрежа Weibo, където обвинява бившия вицепремиер на страната Жан Гаоли в сексуална принуда. 

Минути след като изявлението на Шуай е публикувана, постът е изтрит, а достъпът на всеки, позволил си да коментира обвиненията, бил ограничен. Но историята за Шуай Пен не приключва до тук. Китайската тенисистка изчезва безследно след като споделя историята си с хората в Weibo и до днес не се знае точното й местоположение. Снимка на бившата номер едно е била дори премахната от "Стената на славата" в Китайската тенис федерация, като все повече известни личности и тенис фенове си позволяват да коментират станалото в Twitter и други социални мрежи. 

WTA публикуваха в своя Twitter акаунт, че настояват да бъде направено обстойно разследване по обвиненията на Шуай. Президентът на ATP Андреа Гауденци също сподели своето мнение по случая, като призна, че по информация, предоставена му от WTA, китайската тенисистка е на сигурно място и е в отлично здраве, без опасност за живота й. Повече около случая, който може да бъде определен като зловещ, предстои да бъде изяснено.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зловещо: Бивша №1 изчезна безследно, след като обвини вицепремиер на Китай в изнасилване Диана Андреева
Теми:  
atp | wta | андреа гауденци | любопитно | пън шуай

Коментари





Следвайте ни в Facebook