Зрелище в Маями: Възможни срещи Медведев - Мъри и Кирьос - Рубльов още на старта

от в 19:46 на 21.03.2022
Диана Андреева

Едва три дни след края на Мастърс турнира в Индиън Уелс предстои да започне следващата надпревара в календара на АТР - Miami Open. Битките между топ играчите ще стартират още тази сряда, като жребият вече беше изтеглен, а нека с вас да отправим един поглед към очакващите ни сблъсъци във Флорида. 

Водач на схемата е световният номер две Даниил Медведев, който ще стартира участието си директно от втори кръг, а там ще премери сили с Федерико Делбонис или участващия с "уайлд кард" - Анди Мъри. Оттам насетне пътят на руснака на пръв поглед не изглежда труден, защото съдейки по ранкинга предстои да се изправи срещу Кристиан Гарин и Роберто Баутиста Агут, но в тази част попадна и изненадата на турнира в Индиън Уелс Дженсън Бруксби, който вече неведнъж показа, че е способен да се противопостави дори и на най-добрите в Тура. 

На четвъртфиналите пък бихме могли да станем свидетели на една любопитна среща, тъй като защитаващият шампион Хуберт Хуркач е сред потенциалните опоненти на Медведев на този етап от състезанието. Преди това обаче полякът ще има нелеката задача да надиграе както Аслан Карацев, така и Денис Шаповалов, за да запази надеждата за втори трофей на Мастърс ниво жива. 

В горната половина място намери и Стефанос Циципас, чието представяне през последните седмици е далеч от впечатляващо. Гъркът ще бъде сериозно тестван във Флорида и ще трябва да бъде на висота още от самото начало, тъй като във втория си мач предстои да се сблъска с Алекс де Минор. 

Впоследствие за световния номер пет няма да става по-лесно. На осминафиналите бихме могли да видим повторение на епичния мач от US Open 2021 между Циципас и Карлос Алкарас, докато след това вероятен съперник на гърка се очертава да бъде Феликс-Оже Алиасим, ако преди това той не допусне поражение от шампиона на BNP Paribas Open - Тейлър Фриц. 

Долната част на схемата е не по-малка интересна, а там на върха е поставен Александър Зверев. Той ще започне участието си с мач срещу Борна Чорич или квалификант, а следващото препятствие по пътя му вероятно се очертава да бъде Григор Димитров. В четвъртия кръг Саша би могъл да се изправи срещу Диего Шварцман в спор за място сред най-добрите осем в надпреварата, а с цел да продължи към полуфиналите, той предстои да срещне някого измежду Камерън Нори, Джон Иснър или винаги непредвидимия Александър Бублик. 

Не може да пропуснем и наличието на Андрей Рубльов. В последната четвърт от схемата се очертват повече от любопитни срещи от самото начало, като ни предстои да видим среща между руснака и Ник Кирьос във втори кръг. Победителят измежду двамата ще срещне Фабио Фонини, преди евентуалният осминафинал срещу подгласника от 2021 Яник Синер. 

В тази четвъртина попадна още Матео Беретини, който предстои в трети кръг да излезе в сблъсък с местния любимец Франсис Тиафо, а оттам насетне няма да стане по-лесно за него, тъй като го очаква битка с един измежду Райли Опелка и Гаел Монфис в спор за място сред четвъртфиналистите. Надпреварата в Маями обещава да бъде повече от вълнуваща, а ето и пълният жребий за предстоящото издание на събитието:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зрелище в Маями: Възможни срещи Медведев - Мъри и Кирьос - Рубльов още на старта Диана Андреева
Теми:  
atp | александър зверев | анди мъри | андрей рубльов | даниил медведев | жребий | маями | Ник Кирьос | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook