Зрелищен дебют: Синер тотално надигра Хуркач и започна с безупречен успех в Торино!

от в 23:13 на 16.11.2021
Мирела Николова

Яник Синер бе сред основните претенденти за последното осмо място на Финалите на АТР в Торино, но малко не му достигна да се класира като пълноправен участник и пристигна в италианския град като първа резерва. Късметът му обаче се усмихна, тъй като в откриващия си мач Матео Беретини получи контузия, която не му позволи да продължи участието си в надпреварата, и така даде възможност на своя сънародник да направи дебюта си в Мастърса на 8-те най-добри за сезона. 

Младият италианец се справи безупречно и донесе огромна радост на сънародниците си по трибуните, след като през днешния ден не остави никакви шансове на Хуберт Хуркач, надигравайки го безапелационно с 6:2 6:2 за по-малко от час и половина игра. Шампионът от София все още има шансове дори да продължи към полуфиналната фаза, като в четвъртък му предстои сблъсък с Даниил Медведев, който е първият сигурен полуфиналист в тазгодишното издание.

Представителят на домакините излъчваше увереност на корта и още от началните минути бе значително по-инициативният от двамата. Полякът играеше изключително предпазливо, без никаква острота в ударите си, и това бе лесно експлоатирано от Синер, който не пропускаше възможност да ускори топката и да поема контрола в разиграванията. Резултатът съвсем скоро бе налице, след като в третия гейм италианецът нанесе първия си удар, реализирайки пробив за 2:1. Последва тежък сервис гейм за младока, който на три пъти бе изправен пред опасност от незабавен рибрейк, ала устоя на натиска на своя опонент и затвърди преднината си.

Устремът на Яник не спря дотук, а с всяка изминала секунда ударите му добиваха все повече скорост и дълбочина. Световният №11 не се страхуваше да търси завършващите удари и тази негова офанзивна игра дублира аванса му от пробив, а резултатът не след дълго набъбна до 5:1. Хуркач опита да промени статуквото на корта и имплементира късите топки в играта си, но вече бе прекалено късно за обрат, тъй като Синер бе достатъчно убедителен на собствен начален удар, за да си осигури предимство в отделните части.

Вторият сет стартира с проблемен сервис гейм за местния любимец, чието подаване бе застрашено в първия възможен момент, но нова серия от грешки на Хуберт опази паритета в геймовете. Играта на поляка продължи да боксува и пропуските от неговата ракета валяха един след друг. Това бе добро дошло за Яник, който се възползваше от всяка една по-плитка топка на опонента си, за да поеме инициативата и така да осъществи поредния брейк, с помощта на който се откъсна напред с аванс от 3:1. Сценарият от предходната част се повтори и тук, след като Хуркач допусна нервите да го завладеят и допусна нов пробив за 5:2, доближил Синер само на гейм от крайния успех, който официално бе подпечатан след безупречно подаване на младия италианец.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зрелищен дебют: Синер тотално надигра Хуркач и започна с безупречен успех в Торино! Мирела Николова
Теми:  
atp | nitto atp finals | Обзори | хуберт хуркач | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook