Зрелищен Кирьос се справи със световния номер 115 и ще спори за титлата във Вашингтон!

от в 03:37 на 07.08.2022
Калоян Соколов

Странно или не, то Ник Кирьос е еталон за постоянство през последните месеци. Бившият номер 13 днес изигра своя пети полуфинал в последните си шест турнира и днес за пореден път показа как неговата форма непрекъснато се подобрява. Подгласникът от Уимбълдън излезе в пряк спор за място във финала на надпреварата във Вашингтон и не остави шансове на Микаел Имер, който определено е голямата изненада през седмицата и заслужено ще се завърне в топ 100 от идния понеделник. Канберецът запази перфектния си баланс от спечелени собствени подавания в хода на състезанието и се наложи с крайното 7:6(4) 6:4 и утре ще има възможност да завоюва купата в столицата на САЩ за втори път в кариерата си, изправяйки се срещу един измежду Андрей Рубльов и Йошихито Нишиока.

Срещата започна с труден сервис гейм за Имер, но постепенно шведът започна да се чувства все по-комфортно на корта и непрекъснато принуждаваше Кирьос да прави допълнителни удари. Шведът беше изтеглен далеч зад основната линия, ала се защитаваше безупречно и печелеше болшинството от дългите разигравания.

Защитаващият шампион пък посрещаше откровено слабо, като същевременно допускаше много лесни грешки от форхенд страната и закономерно се стигна до тайбрек. Там австралиецът пръв потегли с мини пробив, само че световният номер 115 изравни резултата за 4:4. Тогава последва продължителна размяна, в която канберецът се оказа по-издръжлив и съвсем скоро затвори частта с уверен смач.

Вторият сет също се развиваше равностойно, тъй като скандинавецът продължаваше да действа много стабилно и правеше впечатление с каква лекота обръща посоката от своята бекхенд страна. Аутсайдерът не излъчваше никакво нервно напрежение, което се виждаше във все по-честите му излизания към мрежата, но началният му удар го предаде в осмия гейм и Кирьос реализира решителен брейк за 5:3, с който си гарантира победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зрелищен Кирьос се справи със световния номер 115 и ще спори за титлата във Вашингтон! Калоян Соколов
Теми:  
atp | андрей рубльов | вашингтон | микаел имер | Ник Кирьос | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook