Зрелището е гарантирано: Ник Кирьос ще бъде част от финалите на ATP в Торино

от в 13:11 на 01.11.2022
Калоян Соколов

Ник Кирьос винаги е имал умението да побеждава най-добрите състезатели в Тура, но това винаги са били по-скоро единични избухвания и австралиецът така и не съумяваше да разгърне огромния си потенциал, защото не подхождаше достатъчно сериозно към тениса. Това доведе до напускането на топ 100 от страна на Кирьос в края на миналата година и множество специалисти смятаха, че канберецът никога повече няма да се завърне в елита на спорта. Той обаче опроверга всички свои недоброжелатели и настоящият сезон безспорно е най-силният в кариерата на Ник, който вече се отнася далеч по-професионално към спорта и сам признава как за пръв път някога е толкова мотивиран да побеждава.

Вследствие на това австралиецът се завърна сред първите 20 в света поединично, като триумфира с трофея във Вашингтон и освен това достигна до финала на Уимбълдън, а също така със своя добър приятел Танаси Кокинакис завоюваха титлата на Аустрелиън Оупън, превръщайки се в първата двойка с "уайлкард", която печели надпревара от Големия Шлем.

Кирьос и Кокинакис далеч не спряха дотук и в хода на цялата година впечатляваха с резултатите си при тандемите, което е и главната причина днес да стане ясно, че двамата сънародници ще имат възможността да участват на ATP финалите в Торино, които ще се проведат между 14 и 21 ноември.

Новината бе коментирана и от световния номер 22, според когото е трябвало той да се класира за същото състезание и на сингъл, правейки намек как е бил лишен от 1200-те точки, които по принцип щеше да спечели с появата си във финала на Уимбълдън, ако не беше решението от страна на ATP да не присъжда точков актив на участниците в турнира, тъй като британското правителство забрани на състезателите от Русия и Беларус да се включат в събитието.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зрелището е гарантирано: Ник Кирьос ще бъде част от финалите на ATP в Торино Калоян Соколов
Теми:  
atp | atp finals | Двойки | любопитно | Ник Кирьос | танаси кокинакис

Коментари





Следвайте ни в Facebook