Зверев: Ако погледнем обективно, няма по-добър играч от Джокович в историята

от в 17:18 на 15.12.2021
Мирела Николова

Новак Джокович и Александър Зверев оформиха едно от най-големите съперничества в тениса през 2021-ва година, след като изиграха общо пет срещи помежду си, в две от които германецът излезе като победител. Световният №3 винаги е изказвал уважението си към 20-кратния шампион от Шлема и най-скорошното му интервю не прави изключение. Пред немското издание Tennis Magazin Саша за пореден път недвусмислено определи сърбина за най-великия тенисист в историята и призова хората да погледнат обективно на фактите:

"Знам, че по-голямата част от почитателите на тениса са фенове на Роджър Федерер или Рафаел Надал, но никой не може да оспори статистиката. Новак е спечелил най-много титли от Шлема заедно с Роджър и Рафа, но за значително по-голям период е бил лидер в ранглистата и е завършвал годината на върха най-много пъти. Той оглавява и класацията за най-голям брой трофеи от сериите "Мастърс 1000".

Не може винаги да игнорираме числата и да казваме, че Роджър и Рафа са по-добри просто защото сме техни фенове от ранна възраст. Понякога трябва да се погледне обективно на нещата, а рекордите на Новак са неоспорим факт", завърши Зверев.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев: Ако погледнем обективно, няма по-добър играч от Джокович в историята Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook