Зверев: Федерер ми помогна много, когато бях млад, но напоследък спряхме да общуваме

от в 14:37 на 09.03.2022
Мирела Николова

Александър Зверев се забърка в нов скандал на АТР 500 турнира в Акапулко в края на февруари, след като избухна остро към съдията на стола и бе дисквалифициран, като впоследствие му бе наложен пробационен период от 12 месеца, през които германецът ще трябва да внимава максимално да не изпусне отново нервите си на корта, тъй като в противен случай ще бъде отстранен от Тура за период от 8 седмици. 

Наскоро той даде интервю пред американското списание Haute Living, в което сподели любопитни подробности за взаимоотношенията си с Роджър Федерер. Зверев бе част от мениджърската агенция "Team 8", основана от Маестрото и неговия агент Тони Годсик, но в началото на миналата година бе сложен край на тяхното партньорство, като имаше слухове, че причината за това са именно множеството скандали, в които е замесено името на световния №3, начело с обвиненията в домашно насилие от бившата му приятелка Бренда Патеа. 

"Когато прохождах в професионалния тенис, Роджър беше пример за мен. Той обича да общува с млади играчи, да дава съвети. Наистина много ми помогна, когато бях на 18-20 години - научи ме как да говоря с журналисти и спонсори, разказа ми какво е да си в челото на ранглистата. Разговаряхме много и това оказа изключително положително влияние върху мен. Напоследък не комуникираме особено много. Той не е от типа хора, които разговарят дълго по телефона. За да поддържате добри отношения с него, трябва да общувате на живо", разкри германецът.

Източник: GoTennis.ru

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев: Федерер ми помогна много, когато бях млад, но напоследък спряхме да общуваме Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | интервю | любопитно | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook