Зверев: Имам качествата да победя Джокович и да бъда шампион в Токио

от в 11:01 на 21.07.2021
Диана Андреева

Само няколко дни ни делят от началото на така очакваните Олимпийски игри в Токио. Мнозина са на мнение, че независимо от сериозната конкуренция, Новак Джокович ще спечели златния медал, но Александър Зверев не е абсолютно сигурен в това. Германецът коментира, че има качествата, за да победи Ноле и вярва, че е сред фаворитите за голямото отличие на надпреварата.

"Казах го няколко пъти и го повтарям отново – дошъл съм в Токио за медал.", коментира Зверев. "Разбира се, изобщо не е сигурно, че ще спечеля титлата, но въпреки това считам себе си за един от основните фаворити. Конкуренцията ще бъде много сериозна и затова ще трябва да бъда напълно концентриран във всеки мач, за да избегна неочаквани изненади.

За да победиш играч като Джокович трябва да си способен на неща, които са по силите на малцина тенисисти. Трябва да успееш да го надбягаш и да доминираш през цялото време. Мисля, че аз съм сред играчите, които имат шанс да го направят. Ако оставиш Новак да владее инициативата и се опитваш да играеш с неговото темпо, със сигурност ще загубиш. Трябва да дадеш всичко от себе си и да се надяваш той да има лош ден. Върху състезателите от неговия ранг винаги има огромно напрежение, което обаче би могло да бъде приятно, тъй като това означава, че си един от най-добрите.", коментира Саша.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев: Имам качествата да победя Джокович и да бъда шампион в Токио Диана Андреева
Теми:  
александър зверев | новак джокович | олимпийски игри

Коментари





Следвайте ни в Facebook