Зверев излиза срещу Федерер в битка за място на финала в Лондон

от в 17:37 на 16.11.2018
Калоян Пламенов

Александър Зверев успя да се класира за 1/2-финалите на финалния "Мастърс" в Лондон, след като си гарантира второто място в група "Гуга Куертен" с победата си над американския гигант Джон Иснър след 7:6(5), 6:3.

По този начин германецът с руски корени ще се изправи с лидера в група "Лейтън Хюит", който в случая е Роджър Федерер. Мачът между двамата ще се проведе в събота не преди 16:00 часа българско време.

Това бе четвърти мач между Саша и янкито за тази календарна година, ако броим и двубоя между двамата от "Лейвър Къп". За Зверев това ще бъде първо участие в тази фаза на заключителния турнир на АТР. За последно германец бе достигал полуфиналите в турнира през 2003, когато това стори Райнер Шутлер.

В първия сет нямаше нито един пробив и се стигна до тайбрек в който двамата си взимаха подаванията до осмата точка, а след това Зверев направи минипробив за 5:4 точки. При своето подаване обаче той позволи на Иснър да го върне. Все пак германецът направи нов решителен минипробив за 7:5 точки и спечели сета.

Вторият сет се реши след един единствен пробив в осмия гейм, който след това бе затвърден с лекота от младия германец и по този начин той продължава към 1/2-финалната фаза на надпреварата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев излиза срещу Федерер в битка за място на финала в Лондон Калоян Пламенов
Теми:  
александър зверев | джон иснър | мастърс лондон | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook