Зверев изнесе великолепен мач и отпусна само 4 гейма на отстранилия Григор

от в 06:40 на 28.03.2022
Калоян Соколов

Александър Зверев се намира в меко казано колеблива форма през настоящия сезон и резултатите му изобщо не отговарят на неговото трето място в световната ранглиста. Германецът обаче днес направи крачка в правилната посока, след като изигра почти безупречен мач в третия кръг на Мастърса в Маями, за да надиграе местния любимец Макензи Макдоналд с 6:2 6:2. Именно американецът отстрани нашия Григор Димитров, а успехът гарантира на втория поставен сблъсък с Танаси Кокинакис в осминафиналната фаза на турнира.

Срещата започна с отлично проведено подаване от страна на Макдоналд, само че Саша бързо установи контрол над развитието на двубоя и спечели следващите пет гейма, като с лекота постигаше директни точки от началния си удар, а освен това установи сериозен контрол в продължителните разигравания. Зверев използваше отлично огромното си физическо предимство над 178-сантиметровия си опонент и с лекота затвори откриващия сет в своя полза.

Втората част се разви с още по-голямо надмощие на бившия финалист, който скоропостижно се откъсна напред с 4:0 гейма и оттам насетне срещата единствено се доиграваше, защото световният номер 54 изцяло се беше предал и заслужено победата отиде в актива на предварително сочения за фаворит състезател.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев изнесе великолепен мач и отпусна само 4 гейма на отстранилия Григор Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | макензи макдоналд | маями | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook