Зверев към Алкарас: Може да си на 5 години, но няма по-добър играч от теб в света

от в 23:38 на 08.05.2022
Калоян Соколов

Александър Зверев прави много колеблив сезон и определено не оправдава големите очаквания към себе си, след като завърши 2021-ва година с титла от финалите на ATP и не скри, че оттук насетне ще гони първата позиция в световната ранглиста. Досега обаче германецът не е спечелил нито един трофей през 2022-ра и допусна редица загуби от тенисисти с много по-скромни от неговите възможности. Все пак изглежда, че световният номер 3 е на правилния път, защото през тази седмица показа наченки на най-добрия си тенис, за да надиграе двама представители на топ 10 и да се класира за финала на Мастърса в Мадрид.

Там обаче Саша трябваше да се превърне в поредната жертва на невероятно талантливия Карлос Алкарас, който изуми тенис обществеността с последователните си успехи над Рафаел Надал и Новак Джокович. Поражението пък изглежда не се е отразило негативно на германеца, съдейки по неговите думи при церемонията на награждаването:

"Днес страдах от липса на координация. Това важеше както за сервиса ми, така и за ударите от основната линия. Изпуснах два елементарни смача, тъй като всичко се движеше ужасно бързо пред очите ми. Мога обаче да извлека много позитиви от представянето си тук, имайки предвид как досега трудно изобщо печелех мачове в хода на последните месеци.

Искам да поздравя Карлитос. Може да си на пет години, но си най-добрия играч в света към момента. Невероятно е за тениса, че имаме такава нова суперзвезда, която ще спечели толкова много Шлемове и ще се превърне в световен номер едно. Мисля, че Алкарас ще спечели този турнир още много пъти" - завърши речта на миналогодишния шампион от Мадрид.

 Източник: ATP

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев към Алкарас: Може да си на 5 години, но няма по-добър играч от теб в света Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | интервюта | карлос алкарас | мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook