Зверев: Не чувствам болка от едва 2-3 седмици, нямам високи цели за Аустрелиън Оупън

от в 13:21 на 31.12.2022
Мирела Николова

Отминаващата година се разви по кошмарен начин за Александър Зверев, който обърна глезена си на Ролан Гарос през май и скъса кръстни връзки, което го извади от игра до края на сезона. Германецът се включи в няколко демонстративни срещи по-рано през декември, а през днешния ден изигра своя първи официален двубой след контузията. Бившият №3 в света обаче бе далеч от нивото, на което сме свикнали да го виждаме, и инкасира двусетово поражение срещу световния №81 Иржи Лехечка. Впоследствие финалистът от US Open 2020 коментира представянето си, разкривайки как случилото се не представлява изненада за него, имайки предвид, че не изпитва болка от едва 2-3 седмици.

"Чувствах се добре на корта днес. Въпреки това обаче играта ми е далеч от нивото, на което бих искал да бъде. Смятам, че това е нормално явление, след като не съм играл в продължение на седем месеца. Има неща, които са различни от това, което съм свикнал да бъдат. Изморявах се по-бързо в сравнение с преди, но причината за това очевидно е липсата на игрова практика. Дали съм притеснен? По-скоро не. Физически не съм на необходимото ниво, това дори няма нужда да се коментира. Умората идва по-бързо, отколкото съм свикнал. Не съм толкова бърз, колкото бях преди. 

Ако трябва да бъда честен, не изпитвам болка от едва 2-3 седмици. Преди това не се бях възстановил напълно и не можех да се подготвям по начина, по който исках. Предполагам, че няма да успея да си възвърна нивото утре или вдругиден. Вероятно ще се наложи да изминат поне няколко седмици, за да се случи това. 

Относно Аустрелиън Оупън смятам, че е трудно да си поставя високи цели. Би било нереалистично и същевременно глупаво да кажа, че целта ми е титлата или нещо подобно. Разбира се, искам да спечеля. Всички го искат. Но в момента за мен е важно да си възвърна формата отпреди контузията", сподели Зверев.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев: Не чувствам болка от едва 2-3 седмици, нямам високи цели за Аустрелиън Оупън Мирела Николова
Теми:  
atp | united cup | александър зверев | интервю | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook