Зверев нямаше затруднения с Нишикори и записа експресна победа в първия си мач в Мадрид

от в 15:28 на 05.05.2021
Мирела Николова

Александър Зверев постави победно начало на участието си на Мастърса в Мадрид след успех в последователни сетове над световния №43 Кей Нишикори. Само 75 минути бяха необходими на германеца да затвори мача за крайното 6:3 6:2 и да си резервира билет за следващия кръг в турнира, където ще се изправи срещу победителя от двубоя между Джон Милман и Дан Еванс.

Световният №6 навлезе отлично в срещата, като беше безупречен в своите подавания и същевременно достигна до 4 брейкбола още в откриващия сервис гейм на противника си, които обаче бързо отидоха в историята след няколко пропуска от ракетата на Саша. В петия гейм началният удар на германеца се пропука и той инкасира пробив, но успя веднага да се мобилизира и да реализира незабавен рибрейк. Зверев продължи да наказва плитките сервиси на своя съперник и благодарение на чудесните си ретури си осигуряваше контрола в размените от дъното на корта, което от своя страна, доведе до осъществяването на нов пробив, който изпрати първата част в сметката на по-високоранкирания тенисист.

Вторият сет също се разви под диктовката на фаворита в двубоя, който се откъсна напред в резултата с ранен аванс от брейк и 3:1, а впоследствие се възползва от устрема в играта си и отново спечели противниковото подаване, за да сломи изцяло надеждите на Нишикори за обрат. Последва образцов сервис гейм за Зверев, който го изведе до крайния успех в мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев нямаше затруднения с Нишикори и записа експресна победа в първия си мач в Мадрид Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | кей нишикори | мадрид | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook