Зверев обезличи Хуркач, за да си гарантира полуфинална среща с Джокович в Торино!

от в 16:11 на 18.11.2021
Калоян Соколов

Александър Зверев запази мечтата си да триумфира за втори път в кариерата си във финалите на ATP жива, след като сломи съпротивата на Хуберт Хуркач с рутинното 6:2 6:4 за съвсем малко над час игра и по този начин си бетонира второто място в своята група. Това означава, че световният номер три със сигурност ще се изправи срещу Новак Джокович в полуфинален сблъсък, а Саша победи именно сърбина в спора за трофея през 2018-а година.

Полякът изглеждаше крайно пасивен в откриващите минути, което позволи на Саша да влезе навътре в пределите на корта и да контролира темпото на игра, докато Хуркач нямаше абсолютно никакъв ритъм в представянето си и заслужено фаворитът се откъсна напред с 4:0 гейма. Постепенно световният номер 9 започна да вкарва по-висок процент от първите си сервиси в полета, но този подем беше твърде закъснял и олимпийският златен медалист с лекота записа откриващия сет на сметката си.

Във втората част видяхме далеч по-сериозно интрига, тъй като шампионът от Маями редовно предприемаше атаки към мрежата, където показваше впечатляващи рефлекси и извади опонента си от неговата комфортна зона. Хуркач също така често наказваше по-плахите втори начални удари на германеца, ала прибързваше, когато наглед имаше лека възможност за пласирането на уинър и постояноството на Зверев в крайна сметка взе връх, за да може той да осъществи пробив за 5:4 и впоследствие да си подпечата с лекота успеха.

По този начин 24-годишният играч си гарантира нови 200 точки за световната ранглиста, а вечерната сесия в Торино до голяма степен се обезсмисля, защото изходът на срещата между Яник Синер и Даниил Медведев не би могъл да повлияе по никакъв начин на финалното класиране в групата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев обезличи Хуркач, за да си гарантира полуфинална среща с Джокович в Торино! Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | новак джокович | Обзори | финали торино | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook