Зверев обърна Фриц при доиграването и продължава напред на Уимбълдън (видео)

от в 16:57 на 06.07.2018
Калоян Пламенов

Александър Зверев спечели доиграването срещу американеца Тейлър Фриц от втория кръг на Уимбълдън по категоричен начин и стигна до крайния успех след 6:4, 5:7, 6:7(0), 6:1, 6:2. 

Двубоят между двамата бе прекъснат в края на третия сет, но днес германецът с руски корени бе неудържим и стигна до крайния успех след два безкомпромисни сета в своя полза и по този начин се класира за третия кръг на турнира. 

В спор за място на 1/8-финалите той ще срещне латвиеца Ърнест Гулбис, който малко изненадващо успя да се справи с Дамур Джумхур и демонстрира, че напоследък се намира в доста добра форма. 

Срещата между Фриц и Зверев приключи за общо е 3 часа и 16 минути, след като мачът се изигра на два пъти. 

Първият сет бе решен след един единствен пробив в третия гейм, в полза на германеца, но неговият опонент бе доста умел при подаванията си и проби в последния 12-и гейм на втория сет, за да прати мача в трети сет.

В него нямаше пробиви и се стигна до тайбрек в който Саша не спечели нито точка, а след това мачът бе прекъснат и се доигра днес. Зверев показа, че денят му е добър и след пробиви в четвъртия и шестия гейм взе четвъртия сет с лекота. 

След това с пробиви в трети и седми гейм се справи блестящо и в заключителния пети сет, като по този начин спечели и самата среща. 

Познай мачовете Уимбълдън и спечели билети за Финалите на ATP в Лондон


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове


Оцени тази статия:
Зверев обърна Фриц при доиграването и продължава напред на Уимбълдън (видео) Калоян Пламенов
Теми:  
александър зверев | открито първенство на великобритания | тейлър фриц | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook