Зверев подпечата първата отборна победа на Германия на тазгодишния ATP Cup

от в 08:01 на 04.01.2022
Петър Колев

Александър Зверев донесе първата отборна победа за страната си на тазгодишното издание на ATP Cup след успех в последователни сетове над първата ракета на САЩ - Тейлър Фриц. Световният №3 довърши започнатото от своя сънародник Ян-Ленард Щруф, който по-рано победи Джон Иснър в оспорван трисетов двубой. Така отборът запазва шансовете си за спечелване на група B, като последният съперник на германците в този етап на надпреварата ще бъде отбор Канада. Двата тима ще премерят сили в нощната сесията на Qudos Bank Arena в четвъртък. 

Двубоят започна по възможно най-добрия начин за Зверев, който съумя да наложи темпото си в няколко по-дълги разигравания и по този начин да осъществи пробив още в първия гейм на мача. Олипмийският шампион поддържаше изключително висок процент на вкаран първи сервис и така рядко позволяваше на Фриц да влиза в разигравания и изобщо да бъде конкурентен от ретур. С развитието на частта обаче американецът започваше да играе все по-добре от сервис, подобрявайки значително началния си удар и играта си от основната линия. Той дори достигна до две точки за връщане на пробива в последния сервис гейм на Зверев, но световният №3 запази хладнокръвие и успя да затвори частта за 6:4.

Вторият сет започна по абсолютно идентичен начин - шампионът от Финалния Мастърс успя да контрира сервисите на Фриц и бе агресивен при по-дългите разигравания от основната линия, като така отново поведе с ранен пробив. Американецът направи опит за моментален рибрейк, достигайки до две възможности, но началният удар на германеца отново му помогна за се измъкне от трудната ситуация - 2:0. Зверев успяваше да миксира добре високоефективния си сервис със стабилната си игра от дъното на корта, добавяйки също и доста успешни атаки към мрежата. Световният №23 не успя да намери отговор на сложната задача да се върне обратно в мача и така след точно час и половина игра на корта германецът затвори срещата за крайното 6:4 6:4.

 Предстои мач на двойки между Кравиц/Пюц и Иснър/Фриц, но той не от значение за определянето на крайния победител между двете държави, а именно Германия, която печели отборната среща с 2:0


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев подпечата първата отборна победа на Германия на тазгодишния ATP Cup Петър Колев
Теми:  
atp cup | atp cup 2022 | александър зверев | атп къп | тейлър фриц

Коментари





Следвайте ни в Facebook