Зверев пречупи коравия Бруксби в три сета и си осигури среша с Мъри!

от в 03:18 на 11.10.2021
Калоян Соколов

Александър Зверев изигра първия си официален двубой от Откритото първенство на САЩ насам, когато отстъпи в драматичен петсетов сблъсък но Новак Джокович. Саша обаче изглежда напълно преодолял тежкото поражение и откри кампанията си в Индиън Уелс с чудесна победа над изключително коравия Дженсън Бруксби.

Американецът бележи забележителен прогрес през сезона, като впечатлява с невероятно вариативната си игра, но световният номер четири все пак съумя да се нагоди към нея в хода на сблъсъка и се наложи с 6:4 3:6 6:1, за да се класира за третия кръг на надпреварата. Там пък го очаква Анди Мъри, когото никога не е побeждавал досега и изгледите за крайно интересен двубой определено са налице.

Саша започна ударно днешната среща, тъй като веднага реализира пробив и впоследствие отрази брейкбол, което му донесе ранен аванс от 2:0 гейма. Постепенно местният представител показа нагледно защо е едно от най-обсъжданите имена в тениса към момента и често поставяше Зверев пред напълно неразрешими ребуси, използвайки цялата ширина на корта.

Германецът определено изглеждаше стъписан от нестандартните съперникови изпълнения, само че не позволи обрат в първия сет и го затвори с убедително подаване. Това по никакъв начин не повлия на непоставения състезател, чиято креативност му носеше сериозни дивиденти и напълно заслужено се стигна до равенство в общия резултат и всичко щеше да се реши в трета част.

Там фаворитът започна да удря топката значително по-чисто и плътно, а уинърите от ракетата му буквално заваляха. Зверев пласира 10 от 12-те си аса точно в този период от мача и на практика въобще не даде надежда на световния номер 78 за направата на изненада.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев пречупи коравия Бруксби в три сета и си осигури среша с Мъри! Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | дженсън бруксби | индиън уелс | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook