Зверев преди финала с Алкарас: Надявам се да имам шанс, готов съм за битка

от в 14:11 на 08.05.2022
Мирела Николова

След седмица на драматични сблъсъци и първокласен тенис ето че е време за финалната битка в тазгодишното издание на Мастърса в Мадрид. През вчерашния ден Александър Зверев изигра най-силния си двубой от месеци, за да надделее над Стефанос Циципас и да си осигури място в сблъсъка за трофея, където ще се изправи срещу Карлос Алкарас. Германецът е двукратен носител на титлата от Mutua Madrid Open, включително и миналогодишен шампион, но днес му предстои сериозно предизвикателство в лицето на 19-годишния представител на домакините, който в предходните си два мача сътвори истински подвиг, надигравайки последователно Рафаел Надал и Новак Джокович.

Световният №3 е наясно, че пред себе си ще има един от най-солидно играещите състезатели в момента и ще му бъде изключително трудно да сломи съпротивата на вдъхновения тийнейджър, а ето и какво точно сподели Саша на пресконференцията си преди днешния финал:

"Мисля, че от четвъртфиналния ми двубой играта ми се подобри значително. Много съм щастлив да бъда финалист тук. Знам, че ми предстои изключително труден мач днес, но се надявам, че ще успея да покажа най-добрата си игра и че ще имам шанс.

През годините съм се представял отлично в Мадрид, но вече знам, че съм само наемател на този корт, ако мога така да кажа. Алкарас ще бъде този, който ще властва тук през следващите 15 години и ще направи "Маноло Сантана" свой по същия начин, по който Надал го направи през изминалите 15 години. Все пак се надявам, че ще мога да му създам проблеми и ще успея да спечеля", завърши вторият поставен.

Източник: UbiTennis

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев преди финала с Алкарас: Надявам се да имам шанс, готов съм за битка Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | интервю | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook