Зверев се извини за инцидента, Федерер го защити (видео)

от в 21:21 на 17.11.2018
Георги Христов

Александър Зверев достигна най-големия финал в кариерата си. Германецът надигра Роджър Федерер със 7:5, 7:6 и се класира за последния двубой от финалите на АТР в Лондон. Той обаче беше освиркан от публиката заради поведението си в мача, тъй като в решителен момент от тайбрека на втория сет спря да играе в момент, когато дете подаващо топките, изпусна една от тях.

"Първо искам да се извиня за ситуацията в тайбрека. Момчето изпусна топката и по правилата трябва да има преиграване. Смятам, че е нужно да сте по-уважително настроени," заяви Зверев в интервюто на корта

"Извиних се на Роджър на мрежата, а той ми каза, че няма проблеми и това е част от правилата. Извиних се на публиката, където има много фенове на Роджър. По целия свят той има най-много почитатели след всичко, което е постигнал. Много съжалявам за случилото се, не съм искал да засегна някого. Това мога да кажа - извинявайте," каза още 21-годишният тенисист.

Той говори и за мача. "Невероятно горд съм. С моя екип работихме здраво, за да стигнем дотук. Малко съм разочарован в момента. Не исках да се получава по този начин. Надявам се да имам още много страхотни мачове тук. Не знам какво да кажа. Съжалявам."

Зверев говори и за финала. "Новак в момента е най-добрият в света. Играе изумителен тенис. Трябва да покажеш най-доброто, за да имаш шанс. Срещу Кевин би било по-различно. Ще бъде готов и за двамата," каза Зверев, който води с 4:0 на Андерсън, но изостава с 1:2 в преките срещи с Новак.

За последно германски тенисист бе финалист в този турнир през 1996 година, когато това стори Борис Бекер.

От своя страна Федерер коментира спорната ситуация. "Казах му - "замълчи, няма нужда да се извиняваш." Поздравих го за успеха. Горд съм, че съм на толкова високо ниво на 37 години и се завърнах под №1 през годината, печелейки и титла от Големия шлем. Добър сезон за мен."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев се извини за инцидента, Федерер го защити (видео) Георги Христов
Теми:  
александър зверев | мастърс лондон | роджър федерер | тенис | тенис бг

Коментари





Следвайте ни в Facebook