Зверев се оплака от системата на АТР: Федерер не игра цял сезон, а е по-напред от мен

от в 14:11 на 15.03.2021
Мирела Николова

През миналата година ранглистата на АТР беше замразена поради отменянето на редица турнири и отказванията на мнозина тенисисти, продиктувани от страх от заразяване с COVID-19. Някои играчи бяха изключително облагодетелствани от това стечение на събитията, като то най-благоприятно се отрази на Роджър Федерер. Швейцарецът за последно бе участвал в официален мач на Откритото първенство на Австралия в края на януари през 2020-а, преди да се завърне на корта през миналата седмица. Дългото му отсъствие от професионалния тенис обаче не се отрази по никакъв начин на класирането му и той се задържа в челната петица на ранглистата до днес, когато отстъпи с едно място.

Поради тази причина германската тенис звезда Александър Зверев, който по настоящем е с една позиция по-назад от Маестрото, изрази силното си недоволство от замразената система на класиране, наричайки я "бъркотия":

"Аз съм най-големият фен на Роджър Федерер, но той не беше играл в продължение на една година и е преди мен в ранглистата, при положение че играх финал на турнир от Големия шлем, достигнах до Мастърс финал, спечелих две титли. Единствено мога да кажа, че в момента системата на АТР е бъркотия."

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев се оплака от системата на АТР: Федерер не игра цял сезон, а е по-напред от мен Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook