Зверев след успеха над Григор: Мислех мача за приключен още в началото на третия сет

от в 07:28 на 06.06.2023
Калоян Соколов

 Всички очаквахме през вчерашния ден с притаен дъх битката във вечерната сесия на Ролан Гарос между Григор Димитров и Александър Зверев, само че за съжаление, то най-добрият български тенисист изигра един от най-неубедителните си мачове изобщо в Големия шлем и беше категорично надигран с 3:0 сета от бившия номер две. Впоследствие Зверев демонстрира високо самоучвствие пред медиите и изглежда готов да атакува втори пореден полуфинал в Париж:

"Страхотно е, че играя по начина, по който играя в момента. Много съм щастлив и е наистина невероятно отново да бъда на четвъртфинал в Големия шлем, като се надявам тепърва за мен да предстои още много тенис за изиграване в Париж, защото съм тук и не искам да си тръгвам.

Каква е била тактиката ми ли? Да правя асове, завършващи удари и да не пропусна нито една топка в целия мач. Не се получи по най-добрия възможен начин, но все пак.

"Истината е, че позволих да загубя концентрацията си при 3:0 в третия сет, мислейки че мачът е приключил и сервисът ми изчезна напълно от корта, което ме накара да изпълня няколко начални удара в една от почивките, защото ще е от огромно значение да сервирам добре в следващия си двубой" - заяви олимпийският шампион на сингъл от Токио.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев след успеха над Григор: Мислех мача за приключен още в началото на третия сет Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | григор димитров | интервюта | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook