Зверев сломи борбения Алиасим и оформи полуфинален сблъсък с Циципас в Мадрид!

от в 17:48 на 06.05.2022
Мирела Николова

Резултатите от началото на сезона за Александър Зверев не бяха никак задоволителни, след като трябваше да преглътне редица ранни отпадания, включително и загуба пред родна публика още на старта в Мюнхен през миналата седмица, но изглежда, че германецът вече набира скорост и днес си гарантира участие на полуфиналите в Мадрид. Двукратният шампион в испанската столица допусна момент на колебание във втория сет от четвъртфиналния си двубой срещу световния №10 Феликс Оже-Алиасим, но въпреки това достигна до крайната победа, подпечатана с 6:3 7:5, като по този начин си осигури среща със Стефанос Циципас за място на финала.

Още от самото начало световният №3 се стремеше да движи опонента си по корта посредством отлично пласираните си удари както от форхенд, така и от бекхенд. Той показваше страхотна стабилност от основната линия, докато от отсрещната страна неточностите изобилстваха и това доведе до ранен пробив в актива на Саша, затвърден за 3:1. Вторият поставен бе безупречен на свое подаване, което му помогна да опази преднината си до края на сета, а нова отлична акция на ретур го изведе до втори пробив и успех в откриващата част.

Дебютните минути на втория сет предложиха далеч по-голяма интрига, тъй като нивото на сервис на Зверев спадна, което позволи на канадеца да окаже натиск върху противниковото подаване и дори да достигне до брейкболи, които обаче така и не бяха материализирани. Вместо това третият в света продължи да атакува по-плитките сервиси на опонента и не след дълго отново излезе напред в резултата с брейк и 3:0. Впоследствие той се сдоби с нови 4 възможности за пробив, но Алиасим показа борбеност и спаси всяка една от тях, след което се възползва от момента и на свой ред реализира рибрейк - 4:4. 

Въпреки подема в играта на противника Саша не допусна спад в нивото си и продължи да предизвиква грешки от ракетата на канадеца. Така той получи два мачбола в десетия гейм, които обаче бяха отразени след чудесни сервиси на по-нискоранкирания тенисист. Съвсем скоро Зверев достигна до нов шанс за спечелване на срещата, който този път не пропусна, и след непредизвикана неточност на съперника можеше да ликува с крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев сломи борбения Алиасим и оформи полуфинален сблъсък с Циципас в Мадрид! Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | мадрид | Обзори | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook