Зверев спря серията на Басилашвили и гледа към Лондон

от в 13:25 на 10.10.2018
Георги Христов

Александър Зверев се класира за третия кръг на турнира по тенис на твърди кортове от сериите "Мастърс 1000" в Шанхай с награден фонд 7 милиона долара. Поставеният под номер 4 Зверев стартира в надпреварата с успех над грузинеца Николоз Басилашвили със 7:5, 6:4 и сложи край на серия от шест поредни победи на съперника, който взе титлата в Пекин през миналата седмица. След равностойно начало и 5:5 германецът взе пет от следващите шест гейма по пътя си към успеха.

В третия кръг той ще срещне Алекс Де Минор, който се справи с френския квалификант Беноа Пер с 6:4, 6:3. Зверев се нуждае от класиране на полуфиналите, за да си гарантира място във финалния турнира на АТР в Лондон през ноември, за който квоти вече си осигуриха Рафаел Надал, Роджър Федерер, Новак Джокович и Хуан Мартин Дел Потро.

Номер 7 Кевин Андерсън наниза 14 аса и елиминира квалификанта Михаил Кукушкин с 6:3, 6:2. В третия кръг той ще играе срещу десетия в схемата Стефанос Циципас, който отстрани руснака Карен Хачанов с 6:4, 7:6(8), след като навакса пасив от 2:4 гейма в първия сет, а в тайбрека на втората част отрази три сетбола на съперника.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев спря серията на Басилашвили и гледа към Лондон Георги Христов
Теми:  
александър зверев | николоз басилашвили | тенис | тенис турнир в шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook