Зверев устоя на натиска на Чорич и го надигра, за да продължи напред в Маями

от в 02:25 на 26.03.2022
Мирела Николова

Александър Зверев не успя да постави успешен старт на сезона си, тъй като отпадна рано на Откритото първенство на Австралия, а впоследствие лошата му серия продължи. През миналата седмица четвъртият в света инкасира поражение още  на старта на Мастърса в Индиън Уелс, но днес не позволи това да се случи и в Маями, надделявайки над завърналия се от контузия Борна Чорич. Хърватинът отново демонстрира борческия си характер и за известни периоди от сблъсъка дори превъзхождаше по-високоранкирания си съперник, но това не му бе достатъчно да запише успех срещу мотивирания Саша, който след близо 2 часа игра затвори мача в своя полза - 6:4 3:6 6:3. 

По този начин германецът си подпечата билета за третия кръг на надпреварата, където го очаква двубой с Макензи Макдоналд, който надигра нашия Григор Димитров.

Началото на срещата бе напълно равностойно, като нито един от двамата състезатели не успяваше да вземе превъзходство над другия и геймовете протичаха под контрола на сервиращите. Това, което направи разликата в сета обаче, бе постоянството на Зверев, който бе пределно концентриран във всеки един момент и не позволи на съперника си дори да се приближи до брейк, тъй като в хода на целия сет загуби едва 3 точки на собствен сервис. Той също така усети колебанията у Чорич, появили се в деветия гейм, и не пропусна възможност да ускори топката, за да нанесе първия пробив, който впоследствие бе безмилостно затвърден на нула, за да може световният №4 да запише дебютната част срещу своето име.

Това обаче далеч не бе краят за хърватина, който стабилизира представянето си в откриващите минути на втория сет и разпределяше по отличен начин ударите си, за да предизвика грешка на опонента. От своя страна, олимпийският шампион допусна спад в играта си, довел до зачестяване на пропуските от неговата ракета. Така още в първото противниково подаване Чорич се сдоби с възможност за пробив, който бе подпечатан със спиращ дъха бекхенд по правата, сложил край на разиграване от над 30 удара. Оттам насетне световният №166 не изпита абсолютно никакви колебания и с уверени крачки извървя пътя към изиграването на трети сет.

В неговото начало Саша диктуваше темпото в отделните точки благодарение на своя форхенд, в който успяваше да вложи цялата си мощ. Това принуждаваше Борна да разнообразява играта с къси топки, голяма част от които обаче дори не преминаваха отвъд мрежата. Възползвайки се от грешките на съперника, Зверев не се поколеба да реализира ранен пробив, който му осигури предимство от 3:0 на първата почивка. В оставащите геймове от двубоя германецът изнесе великолепна продукция от начален удар и не трепна нито за секунда, което му гарантира и крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев устоя на натиска на Чорич и го надигра, за да продължи напред в Маями Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | бгтенис | борна чорич | григор димитров | маями | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook