Зверев за контузията на РГ: Помислих, че това ще бъде краят на кариерата ми

от в 20:55 на 21.07.2022
Мирела Николова

Александър Зверев се намираше близо до най-добрата си форма по време на клей сезона и не беше изненада, че достигна до полуфиналите на Откритото първенство на Франция. Там го очакваше най-голямото предизвикателство в лицето на Краля на клея Рафаел Надал, но германецът отново демонстрира високо ниво на игра и бе напълно равностоен на Матадора, като дори изглеждаше, че разполага с шансове да поднесе изненада. 

За съжаление обаче, световният №2 огъна глезена си в края на втория сет и не можеше да стъпи на десния си крак. Затова се наложи да бъде изведен от корта в инвалидна количка, а впоследствие бе установено, че става въпрос за скъсани връзки на глезена. В най-скорошното си интервю германският представител се върна към злощастния момент, а ето и какво точно сподели златният медалист от Олимпийските игри в Токио:

"В първия момент си помислих, че това ще бъде краят на кариерата ми. Не можех да движа стъпалото си, чух звук, подобен на счупване. Изплаших се още тогава. Беше много неприятен момент за мен. Все още смятам, че мачът срещу Рафа можеше да поеме в различна посока. След това на финала щеше да ме очаква Каспър Рууд и мисля, че можех да го победя. Това щеше да означава титла от Големия шлем, лидерство в ранглистата и така нататък. За жалост, не притежаваме контрол върху тези неща. Контузих се на корта, правейки нещо, което обичам. Опитах се да изиграя един от най-важните мачове срещу един от най-добрите играчи в света." 

Източник: TennisHead

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев за контузията на РГ: Помислих, че това ще бъде краят на кариерата ми Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | интервю | любопитно | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook