Зверев за Циципас: Явно тоалетната е вълшебно място - тактиката му се променя изцяло

от в 15:02 на 01.09.2021
Мирела Николова

През последните дни една от най-обсъжданите теми в света на тениса е свързана с продължителните почивки за тоалетна, които взима Стефанос Циципас с цел да наруши темпото на игра. Първи подобни обвинения към гърка отправи Александър Зверев на полуфинала на Мастърса в Синсинати, а впоследствие Анди Мъри също многократно изрази недоволството си от поведението на световния №3 по време на двубоя им от първи кръг на тазгодишния US Open. 

Запитан относно разразилия се скандал около Циципас, Зверев отговори така:

"Не мисля, че има нужда да прави това, тъй като, когато си трети в ранглистата, ти си един от най-добрите тенисисти в света. Подобни неща се случват на турнири от по-ниска категория като юношески надпревари, Фючърси, Чаланджъри, но не и в професионалната верига, когато си в топ 3. 

По време на почивките го няма за повече от 10 минути, а междувременно баща му пише на телефона си. След това Стефанос излиза на корта и изведнъж цялата му тактика е променена; не само аз го забелязах. Целият му план за игра бе напълно различен. Или тоалетната е някое вълшебно място, или съществува комуникация и подсказване там. 

Не искам да показвам неуважение към него, тъй като е страхотен тенисист и неслучайно е трети в света. Понякога си мисля: "Да, може би просто е отишъл до тоалетната", но проблемът е там, че се случва твърде често", завърши германецът.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев за Циципас: Явно тоалетната е вълшебно място - тактиката му се променя изцяло Мирела Николова
Теми:  
atp | александър зверев | интервю | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook