Зверев загуби сет, но достигна до осминафиналната фаза на Уимбълдън!

от в 19:30 на 03.07.2021
Петър Томов

Четвъртия поставен Александър Зверев се справи със съпротивата на Тейлър Фриц в среща от третия кръг на Уимбълдън. Световният №6 надделя с 6:7(3) 6:4 6:3 7:6(4) над американския си противник, а в битка за място на четвъртфиналите, Саша ще се изправи срещу Феликс Оже-Алиасим. Германецът реализира впечатляващите 45 уинъри, за да достигне за едва втори път до втората седмица на Мейджъра на Ол Ингланд Клъб.

Зверев достигна до две възможности за пробив още в дебютното подаване на опонента си в срещата, но не можа да се възползва. Това бяха и единствените брейкболи, които се откриха пред един от двамата в тази част, която бе решена от тайбрек. В него, минипробив точно преди смяната на половините позволи на Фриц да поведе с 4-2, след което американецът нямаше никакви затруднения да запази аванса си и да затвори спокойно частта. 

Саша успя да реализира пробив на нула в четвъртия гейм, но моментален рибрейк от страна на третата ракета на САЩ възстанови паритета за 3:3. По всичко изглеждаше, че и тази част ще бъде решена от тайбрек преди двойна грешка на Фриц в най-сублимния момент да позволи на Зверев да достигне до сетбол в десетия гейм. Германецът не чака втора покана и след час и 19 минути сетовете бяха изравнени. 

Третата част премина изцяло под диктовката на сервиращите, които безпроблемно взимаха своите подавания за 4:3 в полза на германеца. Саша достигна до два брейкбола в осмия гейм, единствените възможности за пробив в този сет, и успя да достигне до 5:3 след двойна грешка на Фриц. Зверев затвори частта след гейм на нула, губейки едва една точка на свое подаване в нея. 

Германецът продължи да е безупречен на свое подаване и не позволи на американеца да достигне до нито една възможност за пробив и в четвъртия сет, а от своя страна се добра до три брейкбола, които обаче не съумя да реализира. В крайна сметка отново се стигна до тайбрек, в който минипробив при 5-4 позволи на Зверев да сервира за победата и след 2 часа и 41 минути игра на Корт №2, той сложи точка на спора.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев загуби сет, но достигна до осминафиналната фаза на Уимбълдън! Петър Томов
Теми:  
александър зверев | тейлър фриц | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook