Зверев записа безупречна победа и се класира за четвъртфиналите в Кьолн

от в 16:49 на 15.10.2020
Димитър Беловски

Александър Зверев изигра своя първи мач на новия турнир в Кьолн. Германецът, който е водач в схемата, почиваше в първия кръг на надпреварата, а днес победи испанеца Фернандо Вердаско след убедителното 6:4, 6:1.

Както и резултатът подсказва, всичко се разви в полза на Зверев. Вердаско още в първия гейм трябваше да спасява точка за пробив, но се измъкна и двамата тенисисти печелиха лесно сервис геймовете си след това. Германецът обаче проби доста изненадващо в петия гейм за 3:2, след като Вердаско беше повел с 40:0 на собственото си подаване и не изглеждаше, че ще се достигне до такъв обрат в гейма. Това пък бе и единствения пробив в тази първа част и Зверев лесно затвори сета с гейм на нула в своя полза.

Във втория сет процентът на спечелени точки от първи сервис за испанеца много рязко спадна и това оказа съществено влияние върху играта му. Зверев реализира брейк в първия гейм, а след това още два поредни при 4:1 и 6:1, с което затвори двубоя за малко над час игра на централния корт.

Така на четвъртфиналите световният №7 ще се изправи срещу квалификанта Лойд Харис, който пък вчера победи Стийв Джонсън със 7:6(5), 7:6(2).


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев записа безупречна победа и се класира за четвъртфиналите в Кьолн Димитър Беловски
Теми:  
александър зверев | кьолн | лойд харис | фернандо вердаско

Коментари





Следвайте ни в Facebook