Зверев записа нова победа над Нишикори и е в четвърти кръг на Ролан Гарос!

от в 09:05 на 07.06.2021
Диана Андреева

Александър Зверев продължава уверено към 1/4-финалите на Ролан Гарос 2021! Германецът записа комфортна победа над Кей Нишикори - 6:4 6:1 6:1 и след по-малко от два часа прекарани на корта, се поздрави с нов успех в Париж и намери място във втората седмица на събитието. В спор за място сред последните четирима в турнира Саша ще се изправи срещу Алехандро Давидович Фокина, който надви Федерико Делбонис в четири сета.

Нишикори и Зверев се срещат за трети път през този сезон. Японецът несъмнено не се е зарадвал на жребия си в Париж, защото както в Мадрид, така и в Рим, по-рано през годината той отстъпи на своя опонент. Все пак Нишикори се представи много достойно на Ролан Гарос 2021 и заслужено се приближи към първата ракета на страната си - Йошихито Нишиока, изоставайки с едва четири точки от своя сънародник.

Мачът започна на много високи обороти. Нишикори навлезе бързо в ритъм и с помощта на разнообразни отигравания, той често печелеше по-продължителните точки, но дори това не му беше достатъчно. Японецът допусна брейк още в първия си сервис гейм. Последваха няколко стархотни минути за Зверев, но мотивиран да не се предава, Кей съумя да изравни в резултата. Сервирайки за оставане в сета обаче световният номер 59 се пропука и отстъпи.

Последвалите два сета бяха далеч от равностойни. Зверев бе феноменален във всеки един аспект от играта си. Германецът често използваше комбинацията сервис-мрежа, а това му позволяваше безпроблемно да печели точка след точка. Ретурът на Саша също бе на нужното ниво и така след малко над един час той спечели последователно две части и се поздрави с крайния успех.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Зверев записа нова победа над Нишикори и е в четвърти кръг на Ролан Гарос! Диана Андреева
Теми:  
александър зверев | кей нишикори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook